28.6.2010

Intervall träning

Idag gjorde jag min första intervall-träning. Det sägs att det gör bra för musklerna att träna med lite olika tempo. Jag kan säga att vanlig joggning känns som sockervadd jämfört med intervallträning. Ugh.

Min runda blev 5,9 km på 42 minuter och var uppbyggd såhär:

5 min promenad, 10 min joggning, 5x1 min spurt&lätt, 1 min promenad, 11 min joggning, 5 min promenad.

Då jag joggar strävar jag att göra det så lätt som möjligt. Mina nya löparskor väger ingenting och mina Adidas löpkläder är också väldigt lätta och andas väl. Min iPod Nano ryms passligt i nyckelfickan bak på löpbyxorna. Den är som tur väldigt lätt och liten så den väger nästan inget. En nyckelknippe vägrar jag också ha med mig så hemnyckeln transporteras såhär:


Det är bra att rensa bort allt som väger extra. Då känns det nästan som att man löper naken och man orkar mer. Skönt!

2 kommenttia :

  1. Hih! Jag brukar också trä nyckeln på skosnöret när jag springer! Skalar också bort allt onödigt innan jag far, springer i tights och figursydda kläder. Och jag FATTAR inte hur man kan ta med sig en telefon ut på löprundan. Den skulle ju skumpa på som bara den i fickan. Dessutom - ifall någon ringer, skulle man svara mitt i springandet? Nej, lätt och tight ska det vara:)

    VastaaPoista
  2. Tack för din kommentar Maja! Är 100% av samma åsikt!

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!