21.6.2010

Massor plastpåsar

Vad är förrästen grejen med att alla kassatanter, -flickor och -pojkar nuförtiden frågar om man vill ha sina frysta grejer i en liten plastpåse? Det händer väldigt ofta. Känns som att de är instruerade att göra så.

Då förr i tiden, för över 10 år sedan, då jag jobbade i en och flera matbutikskassor så frågades det inget sådant. Eller kanske högst för domdär en liters glasspaketen som lätt kan läcka om de smälter. Är det en ny grej?

Jag brukar svara ett snällt "nej tack" då de frågar. Det blir bara onödiga sopor. Har en massa plastpåsar redan i skåpet. Använder hellre min plastpåsekvot till appelsiner eller något sådant.

3 kommenttia :

 1. Jag svarar alltid joo, men har nog aldrig fattat varför påsen ska finnas runt sakerna?
  För dom inte ska få kallt? Fast oftast är det väl kalla saker som finns inne i påsen... hålls kalla saker kallare i en 1 millis plastpusa?

  VastaaPoista
 2. Hahaa! Tänk att jag just blev frågad det där i matbutiken idag och min reaktion var precis samma som din :)

  VastaaPoista
 3. Hahaha. Tur att det finns andra som int heller fattar!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!