6.6.2010

Slutsatsen om knäet

Nu ska jag äntligen berätta om mitt knä! Fast det kan nog bli lite svårt såhär i skrift. Mitt knä kan alltså inte fixas vilket är ledsamt. Jag hade lite vatten i knäet men stora problemet är knäets byggnad. Min knäskål är lite på snedden och har svårt att hålla sig på plats (vilket jag märkt i flera år). Eftersom jag har sprungit mycket har knäskålen och benet under knäskålen slagits emot varandra, och det är därifrån värken kommer. Benen har också redan slitits lite då de hackat emot varandra.

Ortopeden sa alltså att man inte kan fixa det och att jag kommer att ha problem med det på äldre dagar. Han sa också att jag absolut inte får bli överviktig och att jag måste hålla knäets muskulatur i skick. Han rekommenderade cykling och då jag frågade om jag får jogga så sa han att jag SKA jogga.

Så jag är lite förundrad nu. Eftersom allt detta kom då jag hade joggat lite mer, men ändå ska jag jogga. Weird. Just nu är knäet ganska bra, smärtan kommer bara då jag i misstag töjer benet helt rakt eller om jag sitter i skräddarställning.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!