17.8.2010

New York tips?


ÄNTLIGEN ÄR DE INHANDLADE!

Hade svårt att besluta vilken jag skulle skaffa, så det blev två stycken; den vanliga Lonely Planet boken och en lite nyare upplaga av Berlitz. Nu måste jag börja tanka massor information.

Jag vet att det finns många som tittar in i min blogg som varit i New York. Jag skulle vara tacksam om ni vill dela med er ert bästa New York tips. Jag undrar också var de bästa ställena att shoppa finns? Jag söker inte efter märkeskläder utan något billigare.

Tusen tack till dem som tipsar!

10 kommenttia :

 1. Brukar du läsa niotillfem-bloggen? Hon har en massa NY-tips! Kolla! tex här: http://rodeo.net/niotillfem/2010/06/en-guide-over-new-york/ Eller börja här och scrolla bakåt: http://rodeo.net/niotillfem/page/2/

  VastaaPoista
 2. Catzo - Oj det måste jag kolla upp! Har du inga personliga tips åt oss? Med tanke på att ni bodde i samma apartment och allt =)

  VastaaPoista
 3. Jo! Tips ett: håll för näsan i trappuppgången till kämppän. Där lukta ibalnd lite funky. Sen fanns där en kiva frullepaikka helt nära, men ja minns int va den hette! Men om du kommer ut från trappisen går du till höger, sen nästa till vänster och några kvarter så kommer det snart en kiva paikka på vänster hand. En av servitriserna är från danmark (ehe, alltså iaf förra sommaren). :D Samperi när ja int minns vad det heter! Sen baren Nurse Betty är kul! Den var kanske på lower east side? Finns i guideboken. Och dendär hemliga baren som finns i guideboken, också på lower east, den va kul. Men beställ int gurkdrink, den smaka rumpa. Sen FÖRSTÅS satc-rundturen!MMMM! Och ät mycke hamppare på restaurang, godaste i världen!

  VastaaPoista
 4. Shopping fanns det bra av överallt. Rekommenderar att en dag åka till nån outlet mall lite utanför NY. Vi var till Jersey Gardens, ett MEGA stort shoppingmall med alla tänkbara outletbutiker. Bussen (tar ca en halv timme) gick från busstationen o de lönar sig att köpa biljett från biljettförsäljningsluckan o inte av en av alla försäljare som lockar turister med "specialpaket". Vi startade genast 9 på morgonen o kom tillbaka kl 21 o då hann vi med de flesta butiker men inte ens riktigt alla!
  Trevlig resa - ni kommer att ha de såååå härligt!!! *liiiite avundsjuk*
  -nm

  VastaaPoista
 5. Ojoj ät chessecake för den är så himlans god!! Centralpark zoo tyckte jag var häftigt, runt omkring 5th avenue och Macys finns det nå butiker som hade helt kiva kläder som kostar ingenting men kommer int ihåg vad de hette... jaa du Njut NY är häftigt!

  VastaaPoista
 6. mimmulimia.ratata.fi18.8.2010 17.10

  Jag shoppade halvt ihjäl mej på Century 21, www.c21stores.com. Där fanns huuuuur mycket som helst och jag bara läääängtar dit igen :D

  En sak som lönade sej var att införskaffa ett 7 dagars Metro-kort. Du får åka HUR mycket subway du vill och det är ju ett ypperligt sätt att ta sej fram överallt :D

  Vad mera??? Hmmmm, pröva äta pizza! Vi trodde inte på att pizzorna e så "styva" som de ser ut i alla filmer men de E dom :D Vi e så vana att våra pizzor e slattriga och bara hänger i handen, men där va dom faktiskt som smörgåsar! Utan att va FÖR hårda ;D

  VastaaPoista
 7. Just det som mimulimia säger; 21 century har mycket märkesgrejer men billigare, kolla in väskor. Strawberry hette en butikskedja som man kna hitta skoj kläderplagg i för nada pengar.
  Pretzel rekomenderar jag att du testar, grymt äckligt ;) Hard Rock cafe skall man absolut besöka bara för att det är kul att sitta där och ta en drink.

  VastaaPoista
 8. Runt Union Square (ett subwaystop) var det massor av butiker, bla Filenes Basement, som är likadan reabutik som Century21. Whole Foods (också vid US) är en riktigt bra ställe att hämta lite god piknikmat, som går att ätas i parken. Sen var det en jättestor sportsäffar Paragon Sports (längs Broadway från Union Square). Samt var där ett Barnes&Noble.

  VastaaPoista
 9. Jag tycker att ni ska definitivt gå på stand-up! Jag kan personligen rekommendera Gotham Comedy Club. Mysig klubb. Ifall det råkar sig kan de ha riktigt stora namn på scen. Vi såg Artie Lange.

  Century 21 fungerade bra för oss. Shoppade massor märkeskläder mycket billigt. Vi åkte även till ett outlet ställe utanför stan, Woodbury Common, men det var bortkastad tid för oss, fastän så många andra rekommenderat stället till oss.

  Jag/Vi blev totalt förälskad i Central Park. Ta med er lite piknik mat, så kan man hänga i parken lätt en hel dag.

  Hoppas ni får en oförglömlig resa!

  VastaaPoista
 10. Skaffa ett turist-pass, det finns olika, kolla t.ex. http://www.smartdestinations.com/new-york-attractions-and-tours/_d_Nyc-p1.html
  Rekommenderar bussturerna, jättebra sätt att se på stan, vi hade bara 4 dagar så vi skulle inte ha hunnit se allt på egen hand. Med en lätt upgrade får man åka båt runt nedre Manhattan, bra sätt att se frihetsgudinnan och downtown.
  Med passet ser man andra attraktioner mycket billigare också, och man kan ganska långt välja fritt.

  Century 21 är bra för väskor, glasögon, herrkläder (skjortor, slipsar m.m) men damavdelningen var till största delen modellplagg (alltså ett av varje), i mängder och mängder av racks. Jag hittade åtminstone ingenting, besviken. Kan vara väldigt smockat med folk, gå gärna tidigt på dagen.

  Bubba Gump Shrimp Company var en restaurang med otroligt häftig stämning, måste testas om ni diggar filmen och skaldjur/fisk. Finns mitt i Times Square.

  En stor njutning var bara att gå runt på stan, se på människor, insupa stämningen, ta en paus på ett kafe osv. Kan rekommendera bekväma skor, mina annars bekväma skor var inte så sköna efter en hel dags gående. Vandringsskor skulle kanske vara att rekommendera.

  Macys är lite likt Stockmann, men man ska nog veta vilken avdelning man ska gå till, det var tidernas labyrint, jättesvårt att hitta nåt. Gå åtminstone inte dit på eftermiddagen, all shopping lönar sig att göra på förmiddagen så att man orkar.

  Äter man en ordentlig frukost på stan; bagel, pancakes, omelett osv behöver man nog inte fundera på lunch. Dessa rätter kostade ingenting, men sen nyttigare med frukt osv var duktigt prissatt.

  Gillar du tyger ska du kolla in Mood Fabrics, man åker upp några våningar med gammaldags hiss med hissförare, härligt att se! Men kolla lite på förhand hurdant tyg du söker, det finns miljoner olika och man kan nog inte bestämma sig på plats.

  Alla attraktioner (ESB, Rockefeller Center etc) lönar sig förstås att undvika turisttider; gå antingen tidig morgon eller sen eftermiddag/kväll. Vi tog ESB på eftermiddagen, början på kvällen då stan ännu var i dagsljus, medan Rockefeller centre senare på kvällen, då stan var härligt upplyst. Båda skyskraporna är kanske tråkiga att kolla in samma tid på dygnet.

  Chilla runt Times Square på kvällen, sätt er vid ett litet bord på gågatan och njut av stämningen.

  Mera tips finns nog, det är bara att fråga.

  Ha en skön resa!
  H,Pia

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!