3.12.2010

Dag 05 – Din defenition av kärlek


Att definiera kärlek är svårt. Och att skriva ner det i ord är ännu svårare eftersom kärlek är en känsla.

Jag känner kärlek både till människor och föremål. Jag vet att jag är en materialist, men jag bara älskar t.ex. min iPhone och mina neonröda Converse.

En djupare kärlek känner jag ändå för människor. Kärleken är olika beroende på om det gäller make, familjemedlem, vän eller kompis. Men alla dem känner jag olika sorters kärlek för.

Det som är sorligt är att man berättar så sällan åt folk att man älskar dem. Oftast berättar jag om mina känslor för maken, men familjemedlemmar får oftast inte höra om så djupa känslor. Inte heller vännerna. Gällande familjemedlemmarna så är kärleken så självklar att man får för sig att man inte behöver berätta om den, man har sådana blodsband att man känner sig starkt sammansvetsad. Åt vännerna deklarerar man också sin kärlek alltför sällan. Men jag älskar er och ni vet vilka ni är!

2 kommenttia :

Roligt att du kommenterar!