18.2.2011

Två svenska filmer

Åååh jag är så glad! Såg precis två svenska filmer och båda var helt sjukt bra! Har sett bara Hollywood-hömppä på senaste tiden så det kändes fantastiskt att se filmer med lite mer mening.

Den ena filmen heter I rymden finns inga känslor och berättar om 18-åriga Simon som har arberger syndromet. Filmen är humoristisk men man visste inte riktigt om man fick skratta då man visste att det finns människor som har asberger. Filmen var verkligen sympatisk och jag lärde mig väldigt mycket. Jag rekommenderar VARMT!
Den andra filmen hette Tusen gånger starkare. Den berättade om en klass med nior och hur allt ändras då en ny flicka börjar i klassen. Flickan som är i berättarrollen påminner mycket om hur jag själv varit, en snäll flicka som inte härjat. Filmen skildrar väldigt bra könsrollerna i skolan. Killarna kan som vanligt bete sig lite vildare utan att det är något konstigt med det. Men då tjejerna börjar bete sig likadant så blir det kaos.

Helt jätte ljuvlig film som framkallade en del skratt och en dykning tillbaka till ungdomen. Dessutom älskar jag att se filmer med unga skådespelare, ni vet Fucking Åmål, Lilja 4ever etc. etc.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!