11.9.2011

9/11 on my mind

Idag är det 9/11. För ett år sedan var vi i New York. Vi skulle egentligen inte gå ens nära Ground Zero just den dagen, men eftersom Century 21 butiken var stängd tidigare i veckan då vi skulle dit så var vi tvugna.

Jag glömmer aldrig hur det kändes att vara där. Hela morgonen och dagen visades sörjande anhöriga på teve. De köade till ett vattenbassäng dit de slängde en ros till minne av dem som dog i attacken. Det fanns poliser överallt. Det fanns olika demonstrationer, t.ex. de som demonstrerade mot moskén som skulle byggas ett kvarter ifrån Ground Zero. Jag kan medge att jag var riktigt rädd och ville bara snabbt bort från kvarteren nära fd. WTC. Kunde känna obehaget ända in i benmärgen och bilderna man sett otaliga gånger från 9.11.2001 på teve snurrade i huvudet.

Skulle lägga upp mina bilder från 9.11.2010, men jag märkte att det redan fanns en del i ett inlägg som jag skrev för ett år sedan. Där har jag faktiskt också skrivit om den dagen. Gå gärna och kolla inlägget och fotona här.

Nu tänkte jag istället bjuda på 3jorns fina foton från den dagen.

Pics by 3jorn.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!