6.9.2011

Tankar kring LCHF

Jag tänkte skriva ner lite tankar kring min LCHF-diet och min kropp och hur den känns nu. Var ganska strikt med kosten under våren och i början av sommaren. På semestern tillät jag mig glass, cider, vin och lite annat smått och gott. Till min förvåning gick jag inte upp i vikt egentligen alls under semestern fast jag trodde det. Jag kände mig riktigt tjock och svullen.

I våras var jag inom ramen för normalvikt, men riktigt i övre kanten av det normala. Några kilo till så skulle jag ha varit smått överviktig. Jag har blivit av med fyra kilo och är numera ganska i mitten av kurvan.


Jag måste säga att trots jag blivit av med bara fyra kilo så känner jag mig mycket smalare än förr. Mycket slankare. 3jorn säger också ofta att han märker att min vikt minskat. Det har försvunnit fett från vissa ställen, men inte jämnt på alla ställen som man kunde önska. Dessutom har den svullna magen försvunnit helt. Den som jag led av varje kväll tidigare.


En orsak till att man känner sig bekväm och snygg kan också vara solbrännan. Man är bara så mycket fräschare då man inte är likblek.


Jag skulle ändå gärna ännu gå ner några få kilo, men det känns som jag fastnat i den nuvarande vikten. Om jag skulle villa nå mitt mål så borde jag tighta till kosten en del. Ingen bastucider eller rödvin på fredagskvällen. Jag tror alkoholen kan vara en stor bov i mitt fall. Allt godis har jag klarat av att lämna bort, men ett glas rött är ju bara så himla gott. Jag vet inte om jag vill ge upp allt det goda.


En till orsak till att jag testade LCHF var min trötthet. Har varit så himla trött de senaste åren så jag började fundera om det kan ha med kosten att göra (motion och frisk luft har jag redan testat tidigare). Men tyvärr har dendär piggheten som många LCHFare talar om inte kommit till mig. Jag sprudlar inte av energi som många andra som äter enligt kosten gör.

Vet inte varför, men kanske man inte kan få allt? Åtminstone är jag bekväm nu, fast jag fortfarande inte är supersmal. Bara normal.

(Fotona är förrästen tagna på Åland i slutet av juli.)

4 kommenttia :

 1. Muffs! Utan att ja ska få det här att låta helt fel :D så.. Har jag kållat in dej under sommaren och du har helt enkelt riktigt strålat :) :D Jag tror strongt på att några små kilon kan göra underverk, inte bara på att få lite "fläsk" bort från kroppen från plats X, utan på hur man mår i helhet. Så duktigt jobbat, du låter välmående och frisk och ger mig en spark i baken (har verkligen ätit dålit under hela sommaren och märker det på hur jag orkar/mår). Kramis :))

  VastaaPoista
 2. Du ser ju hur het ut som helst! å fyra kilo är mycket. Jag har själv nu lchf:at i snart tre månader och inte vet jag nu heller om jag blivit sprudlande pigg... Lite mindre sömn kanske jag behöver, men det kan lika bra ha berott på att det varit sommar och ljust! Jag har nog också druckit skumppa och vin men tror nog inte det påverkat så mycket. På alko kan man ju t.om se hur många gram kolhydrater per hundra gram det finns i olika flaskor så jag försöker välja såna under 10g/100g :)

  VastaaPoista
 3. Du ser ju alldeles fantastisk ut, verkligen snygga bilder på dig! :) Tack, nu fick jag lite inspis för att börja sköta om mig. :D

  VastaaPoista
 4. Vad vacker du är! och va roligt att läsa att lyckades gå ner några kilon från övrekanten till medel av normlavikt, nu när jag har gradun över ska jag också börja försöka igen! Jag ligger ju nämligen på övrekanten på vad min vikt ska vara, och skulle så gärna gå ner ens några kilo. Det dedär med LCHF ska jag nog seriöst pröva på också!!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!