30.11.2011

Värsta julklapparna

Alltså denhär Iltasanomats grej om de värsta julklapparna folk fått är ju nog bara så hemsk! Jag är en av dem som alltid gör önskelistor inför jular och födisar. Jag gör det för att jag tycker det är så himla onödigt att folk slänger ut pengar på något som jag inte vill ha. Och vice versa, jag tycker det är onödigt att jag slänger ut pengar på presenter åt folk som de inte vill ha.

Därför tycker jag att önskelistor är bra.

Värst är det om en bekant som man inte känner så bra ska ha födis och den inte har önskat något. Hur ska man då veta vad man ska skaffa till dem som de har nytta av? Närmare vänner är lite lättare.

Det är ju klart att man alltid blir glad och tacksam om någon ger en present. Men nyligen fick jag något riktigt onödigt och fult och jag hoppas verkligen att presentgivaren inte hade satt en massa pengar på grejen. Ja och så vet jag ju inte riktigt vad jag ska göra med den.

Gladast blir man ändå då man får något som man inte önskat men att någon listat ut en riktigt personlig grej som passar mig. Och då man själv lyckas göra det för någon annan så är man jätte glad.

Och jo, jag är materialistisk och jag älskar paket! Nästan lika mycket som då jag var barn.

Vad är den värsta presenten ni fått?

3 kommenttia :

 1. I en poncho/kauluri fundering som jag fick en jul av min famo - förblev helt oanvänd.

  Jag hatar att få köksredskap etc. i present, det känns hemskt opersonligt och konstigt - jag fick en hushållsmaskin av mina föräldrar till födelsedagspresent till min 25 års dag. Den är ju användbar och så, men jag hoppade inte av glädje när jag öppnade paketet...

  VastaaPoista
 2. Det värsta jag fått i present är en fläkt, av min pojkvän. En ful vit plastfläkt. Om jag skulle ha födis i juli mitt under värmebölja sku de kanske vara ok, men jag har födis i september! Jag är ännu också lite bitter...

  VastaaPoista
 3. Finns massor! Det värsta är att precis alla i min bekantskapskrets vet att jag samlar på Arabias KoKo i vitt och att man får köpa delar till den.
  Här kommer några exempel:
  Kläder som är flera nummer för stora, och helt gräsliga färgkombinationer.
  Ljusröda plagg, har inte använt rosa ens som barn...
  Lakan med barnmotiv, efter att jag blivit myndig och barn är inte aktuellt ännu heller.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!