29.12.2011

Hundanalytikern Muffe

Dethär är helt sjukt, men under julledigheten har jag blivit helt obsessed med teveprogrammet Dog Whisperer och Cesar Millan. Jag har bandat alla avsnitt och tittat på dom alla (jag vet namnen på nästan alla hundar som är med i tunnaren i programmets början). Jag har observerat två saker:

Att uppfostra en hund verkar vara lite som att uppfostra ett barn. Det finns många liknande regler (jag har också tittat på Supernanny, annors vet jag inget om barnuppfostran). Det verkar som en lite svår kombination detdär med att vara kärleksfull men ändå sträng.

Dom flesta hundar i programmet verkar lida av samma problem. En pitbull som förs på en 20 minuters lenkki en gång i veckan (annors får den vara på bakgården) blir garanterat frustrerad då den inte blir av med sin överlopps energi. Och en hund som tror att den är flockens ledare eller som behandlas som en människa skapar garanterat problem.

Så nu vet jag allt om hundar. En nyårsraket exploderade nära oss för en stund sen och den lilla terriern som bor på nedre våningen började skälla. Jag visade åt 3jorn hur jag skulle få tyst på den. Man ska säga "schyyyy" och höja pekfingret mot hunden. Så gör Cesar. Och sen är alla problem lösta.

Oj snart har jag ett nytt avsnitt på boxen som jag måste kolla. Jihuu!

Här ser ni Cesar och hans pitbull, Daddy, som är världens snällaste och mest väluppfostrade hund.

PS. Dessutom är det ganska roligt att han heter just Cesar. Det är ju hundmat. Ännu har han inte blivit hundmat.

4 kommenttia :

 1. http://www.canis.se/bibliotek/artikler.php?id=47

  Från en annan synvinkel. :)

  VastaaPoista
 2. http://hund.nu/om-cesar-millan

  Och en till. Om du är intresserad. :) Håller fullständigt med skribenten.

  VastaaPoista
 3. Hihiii som sagt så vet jag inget om hundar! Men jag kan tro att folk har olika åsikter om hunduppfostran. Precis som med barnuppfostran. Säkert inget konstigt med det? :)

  VastaaPoista
 4. Hahaha jess Cesar! Jag är ofta lite skeptisk till hans metoder men vitsi det är ett underhållande program! (Har tom läst en av hans böcker....) Mest tycker jag att programmet handlar om hur dumma i huvudet jenkkina är, och hur synd det är om deras hundar som blir behandlade som mänskor eller what not. xx

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!