15.12.2011

Hur klarar sig rödbergamommona?

En av mina vänner bor i Rödbergen och hennes hus har fått en ny porttelefon. Det är någon prylbög till talkkare som har beställt systemet och så har det säkert kostat en förmögenhet.

Min andra kompis och jag skulle in genom ytterdörren men vi lyckades inte klura ut hur grejen fungerar. Tryck in kod (som du måste veta i förväg), bekräfta en kod till som inte går att knäppa och slå sedan en volt. Vi är ändå relativt vana med ny teknik, vi använder smarttelefoner och datorer. Vi betalar i självbetjäningskassor. Men en jävla porttelefon hiffade vi inte. Hur klarat sig då rödbergamommona då dom ska dricka förmiddagskaffe hos varandra? Och vad hände med dom normala porttelefonerna?

5 kommenttia :

 1. Hihi, e det int bara att söka fram efternamnet med pilknapparna och sedan trycka på knappen med en ringklocka på? Åtminstone finns det såna också, men vet ju inte om denhär är en sådan! :)

  VastaaPoista
 2. Njäääää det var inte så enkelt. Vi skulle knäppa in en kod som vi hade fått av henne som bodde där och sen ännu bekräfta. Och sen fungerade inget ändå :P

  Det var lite som en blandning av porttelefon och dörrkod :P

  VastaaPoista
 3. Vi Rödbergenmammor dricker bara kaffe på Kaffecentralen för att undvika dylika problem (ELLER så har evolutionen helt enkelt gjort oss tekniskt smartare än förortskvinnorna :)

  VastaaPoista
 4. Hahaa! Peppe nu vet kag inte så mycket om rödbergamammorna, jag skrev ju om rödbergamommona. Mommon är som känt kanske inte riktigt lika bra på ny teknologi som vi yngre människorna. Men kanske det också gäller mammorna eftersom du tar upp det? Men jag trodde inte att fallet var så.

  VastaaPoista
 5. sorry jag är inte så bra på att läsa ;) men skämt åsido har jag också haft problem med motsvarabde dörrar.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!