14.12.2011

Självmordskandidaterna i trafiken

I förrgår då jag skulle hem från jobbet så hade det skett en olycka helt brevid Yle. På plats fanns ambulans, brandbil och flera polisbilar. Jag läste på nätet att det var en kvinna som hade gått över skyddsvägen och hamnat under en buss. Hon hade hamnat under ena däcket och hade fått svåra skador och brandkåren måste kämpa med att få loss henne.

Nu är det ju många anti-bilister som som blossar upp och undrar vad det är för en idiot till busschafför som kört över någon på skyddsvägen!? Man ska ju faktiskt väja för fotgängarna! Och jo det ska man! Men det är inte alltid så svartvitt.

Då jag berättade om olyckan åt 3jorn, som kör bil varje dag, så konstaterade han att det verkligen är mörkt nu. Det finns ingen snö. Det regnar, asfalten blänker, vattnet på vindrutan blurrar utsikten och gatulamporna bländar. Ändå är det många mörkklädda fotgängare som beter sig som det skulle vara en vacker sommardag. De litar på att bilisten stannar.

Jag skulle inte göra det i domhär förhållandena hur många reflexer jag än skulle ha på mig. Jag kollar först om bilen saktar in vilket betyder att chaffören reagerat på mig. Det är trots allt jag som förlorar fighten mot en bil eller buss. Och vi är ju inte odödliga heller.

Så var rädda om er då ni går där ute! Gå inte ut framför en bil bara för att du har rätt att göra det. Det är inte värt det. Snart går vi mot ljusare tider och sikten blir bättre! Jag blir alltid förvånad då jag ser domhär självmordskandidaterna där ute. Kanske de tror att de är He-man.

1 kommentti :

  1. Vetdu jag har funderat på helt samma och speciellt dehär som skryter med att de alltid går över gatan vid rött ljus. Vad är det att va stolt över? Jag litar dessutom så lite på bilisterna - spec. i Esbo, där e dom helt galna!

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!