16.2.2012

Flytt i huvudet

Jag har boendeångest. Jag trivs i vår lägenhet och det känns verkligen som ett hem. Och dessutom har vi köpt en trerummare så att vi inte skulle vara tvugna att flytta om det blev familjetillökning. Planen var att inte flytta på länge (vi har bott här nu i 3,5 år). Men alltså, jag bara inte trivs i omgivningen. Eller liksom... det är svårt att förklara.

För en tid sen funderade jag på de ställen där jag verkligen har trivats. De har varit Nordsjö och Arabiastranden. Det gemensama för dom förorterna är bra service och bra trafikförbindelser. Jag värderar dem högt.

Vi vill ju båda egentligen flytta ut till ett hus i Sibbo. I nuläget skulle vi möjligen ha råd att köpa ett litet hus där, men omkostnader för uppehållet av huset samt två bilar... Det tror jag inte vi skulle klara av i just nu. Och ett radhus... njaaa... då kunde vi lika gärna bo i radhus i Helsingfors och ha bara en bil och använda kollektivtrafiken.

Därför har jag börjat längta så innerligt till Nordsjö. Där finns nya hus, typ all service man behöver (köpcentrum, gym, bibba, simhall etc.), simstrand, metro, nära till Paradiset, svenskspråkigt dagis och lågstadium. Liksom skulle det inte vara en perfekt mellanetapp för oss? Kanske vi skulle ha råd med ett hus senare?

Idag såg jag drömlägenheten på Oikotie. Ett relativt nytt hus och ett superbra läge i Nordsjö. Men kanske aningen för dyr. Men å andra sidan sparar man ju in pengarna för inköp av en andra bil, dens skatter och försäkringar och service och besikting och bensin (liksom om man jämför med Sibbo-alternativet).

Det är svårt. Och sen ska man ju sälja sin nuvarande kämppä. Och sen är 3jorn inte riktigt övertygad av min Nordsjö-tanke. Och sen är vi snart 40 år gamla och bor fortfarande på ett ställe där vi inte trivs.

Suck. Tänk om man bara skulle få ro i själen.

2 kommenttia :

  1. ja usch vad det är svårt att hitta vart man ska bo, vi talar om det här hemma hela tiden, fast det är 3,5 år innan Viggo börjar förskolan så ännu är det inte bråttom, jag hoppas att på dom åren att vi hittat vårt hem,men med oss vet man ju aldrig =)

    lycka till!

    /Tina

    VastaaPoista
  2. Jag skulle flytta om jag inte trivs i omgivningen, bättre nu, så ni hinner bo i nya hemmet, före ni bygger hus i sibbo sen;) men de är ju nog tidskrävande, & händer inte över en natt.. kanske börja gå på bostadsvisningar som hobby på söndagar?

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!