16.2.2012

Nya Timberland-skor gratis

Idag har jag fått ett par nya Timberland-vinterskor. Helt gratis. Jag skrev ju om skorna tidigare och var ganska upprörd. Sokos där jag köpte skorna var inte till stor hjälp och jag skulle ha varit tvungen att betala 100 euro emellan för att få ett par nya (originalparet kostade 100 euro) så jag gav upp striden med dem.

Däremot fick jag via en annan skobutik kontaktuppgifter till firman som importerar Timerland och kontaktade dem själv. Det görs en reklamation på mina gamla skor och idag fick jag ett par nya. Importören hade verkligen bra service! Tummen upp för dem! Men tummen ner för Sokos som bara sössi med det här.

Och nu får man hoppas att det nya paret håller och är bra kvalitet.

Happy hippo!

3 kommenttia :

 1. Jag blir alltid lika förvånad då butiker inte tar emot reklamationer - speciellt då det gäller märken som de bara är återförsäljare till.
  Det kostar inte Sokos en cent att skicka dina trasiga skor vidare till Timbaland och ge dig ett par nya skor som kompensation/alternativt ge dig pengar tillbaka.

  Jag förstår inte varför vissa affärer inte följer köprättslagen - för i Sverige är det helt andra bullar, där MÅSTE butiker i princip reklamera trasiga varor - om de inte hållit så länge som man anser att de borde ha gjort.
  Varenda gång jag försökt reklamera en vara i en affär i Vasa och försökt få pengar tillbaka så säger de "Nej, vi har inga sådana regler i vårt företag."
  Vaddå regler - det står i lagen om allmän reklamationsrätt!?
  *suck*
  H&M är ett av de få ställen som alltid har reklamerat trasiga saker och sett till att jag blivit nöjd som kund. Men så är det också ett svenskt företag så det kanske ligger nåt i det... =P

  VastaaPoista
 2. Jenna jo det är nog konstigt! Jag har själv jobbat med kundservice i herrans många år och vet ju hur det ligger till och vad man kan jåma om och vad man inte kan jåma om. Tidigare har jag fått ett Snö of Sweden smycke utbytt, men då måste jag själv ta reda på allt från importören och sedan gå med deras info till butiken.

  Stockmann brukar vara ganska bra på att byta och reklamera stuff.

  Sokos skulle alltså ha ersatt 60% av skorna. Men eftersom samma modell inte längre fanns hos dem så skulle jag ha varit tvungen att betala 100 euro till för att få en motsvarande nyare modell som var dyrare. Och dte tyckte jag var lite väl saftigt så det var fråga om ett par skor som gått sönder väldigt snabbt och skorna från början kostade 100 euro.

  Jag förstår Sokos tanke här, men de kunde ju faktiskt ha kontaktat importören och saken skulle ha varit fixad snabbt. Men de gav inte ens mig kontaktuppgifter och tips om att kontakta dem. Suck.

  VastaaPoista
 3. Det lönar sig nog ändå alltid att klaga!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!