14.3.2012

Barnen ska leka med kottar och tändstickor?

Nu är jag ju inte en förälder. Och det finns säkert många som är av annan åsikt än jag. Men alltså stormen kring de nya "flicklegona". Jag tycker att Malin skriver bra om ämnet och hon har tydligen fått massor kommentarer i sitt inlägg också.

Jag har åtminstone lekt med både "flick- och pojkleksaker" då jag var liten. Jag älskade Matchbox-bilarna och lekte massor med dem. Men jag lekte också med dockor och Barbien. Och Turtles-dockor. Jag hade t.o.m. en leksakspistol inhandlad i High Chapparall i Sverige. Inte fanns det någon skillnad på flick- och pojkleksaker. Får inte alla barn ändå leka med vad de vill?

Inte vet jag om jag får ha någon åsikt om detta då jag inte ens har barn. Är jag en dålig människa då jag inte blir upprörd över detta? Blir ni det?

5 kommenttia :

 1. alltså vi köper leksaker till Viggo när han vet vad det är, alltså vi köper inga spiderman saker fören han frågar, samma med blixten, roary osv... han har lekt med både dockor och bilar, jag tar ingen stress över tjej lego, för jag tycker barnen väljer ändå, igår var jag och viggo och titta på färger till hans rum och han valde rosa (det blir det inte) men vi proppar inte på någe speciellt, annat är det med lille bror som är 6 månader som redan kan låta som en bil och det lyser i ögonen när han får tag på storebrors brandbil =)

  men vi var på ett kalas och alla bilar och sånt fanns nere i huset och alla "flicksaker" låg uppe i huset och viggo fråga var ska han leka och jag sa att här är "pojkhörnet" och guuuud vad jag fick kritik!!
  Tina

  VastaaPoista
 2. Det är klart att du inte är en dålig människa :) Skönt för dej om du inte blir upprörd, det skulle jag också gärna låta bli men har nog lite svårt (som du kan läsa på min blogg)

  VastaaPoista
 3. Men alltså.. va. Varför orkar folk bry sig? Jag lekte med vad som helst när jag var liten, helst med brorsans grejer men dem fick jag inte röra för han tyckte att jag ändå söndrade allt sen.
  Det är så jobbigt att man som vuxen ska måsta debattera om allt... Låt barnen vara sig själva så blir det nog bra till slut!

  VastaaPoista
 4. Näpp, jag har aldrig fattat hur man blir så upprörd över såna här saker :) Jag är "allätare" då det kommer till kläder och leksaker.

  VastaaPoista
 5. Oj vad jag älskar debatter! :D

  Jag tycker i sig inte att det är fel på pojk- och flickleksaker, det är klart att barnen skall få leka med vilka leksaker de vill. Jag är otroligt tacksam över att mina föräldrar införskaffade både "pojk- och flickleksaker", så kunde vi själva välja. Allt som handlar om domhär könsrelaterade barngrejerna är ju egentligen upp till föräldrarna! Om man bara köper ljusrött och dockor till sin flicka så utmärker ju föräldrarna könsrollen :D. Obs jag är inte emot ljusrött som färg.

  Men sen igen så gör ju alla som dom vill! :D

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!