4.3.2012

En predikan

Jag har många gånger fått höra att vi kommer att få en massa råd under graviditeten och då babyn kommit. Alla har sin åsikt om hur saker ska göras.

Vi har ännu inte drabbats av dessa råd. Eller lite råd har vi så klart redan fått av sådana som själv är föräldrar men ganska lite egentligen. Och jag tycker om att höra nyttiga råd och hur andra har gjort under graviditeten och efter barnet har kommit. Men jag vill inte ha någon predikan.

Men nu har vi varit i den första situationen då jag blev irriterad. En nybliven förälder som predikade hur vi SKA göra då babyn kommit. Nå, alkohol var inblandat men jag vill ändå inte ha någon som aggressivt berättar hur vi MÅSTE göra. Det var riktigt obehagligt. Alla är olika. Alla föräldrar är olika. Alla barn är olika. Vi kommer att göra precis så som är bäst för vår egen lilla familj.

Jag vill i fortsättningen gärna ha goda råd av de som har mer erfarenhet än vi. Men nästa gång någon ger oss en liknande predikan så får personen ett argt preggo i nacken på sig.

2 kommenttia :

  1. jag tycker inte heller om predikan, jag ger råd om jag ser att oj, nu kanske den mamman sku behöva ett råd och då frågar jag att vill du ha ett råd med din bebis eller liknande, själv frågar jag ofta mina vänner och bekanta hur dom gjort med olika saker! vissa mammor som är jätte goda vänner till mig gör på ett sätt som jag aldrig sku göra men då vet jag hur dom gör och kan hitta mitt egna sätt! men våga fråga det är väl det viktigaste rådet! och lita inte blint på rådgivaren utan blanda lite info från mor och far föräldrar och kompisar och webben sku jag säga!

    /Tina

    VastaaPoista
  2. förresten du kanske redan har hittar gravid.se sidan den är ju lite kul och har en del matnyttigt att dela med sig

    T

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!