14.3.2012

Förlossningsgallup

Hör ni! Skulle vi kunna göra en liten gallup? Jag undrar nämligen hur länge era förlossningar tagit? Liksom i timmar? Har det varit första barnet eller andra? Eller tredje? Fjärde?

Jag tycker det skulle vara sjukt intressant om ni som gått igenom det som jag är mest rädd för just nu skulle dela med er. Om det kommer många svar så kunde jag sammanställa dem i ett inlägg här på bloggen.

26 kommenttia :

 1. Du vill inte veta, men den första (Viggo) tog 20 timmar från första värkarna. Jag var helt slut till sist och hade ingen aning om vad krystningsvärkar var för nåt, kände inget vid det skedet mera. Sku kanske ha varit annat om jag hade tagit nån smärtlindring på vägen, annat än lustgas.
  Andra förlossningen var betydligt snabbare, hade svårt att tro det själv. Från första verkarna var hon ut på 7 timmar.

  VastaaPoista
 2. Den aktiva och värkfyllda delen av förlossningen tog ca fem timmar. Det var första och andra barnet på samma gång :) Allt som allt tog förlossningen ca 9 timmar.

  VastaaPoista
 3. Med första barnet var vi inne på förlossningsavdelningen i 13 timmar innan han föddes. Själva krystningsskedet tog ca 40 minuter. Men jag hade känt av hela dagen innan att något var på gång, vi åkte in vid 4 på natten.
  Med andra barnet tog det 5 timmar från att vattnet gick tills att hon var född, 3 timmar av dessa på förlossningsavdelningen. Själva krystningsskedet tog denna gång 6 minuter...

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Med första barnet tog det ca 4 h 30 min, värkarbetet satte igång när vattnet gick och sen blev det akut snitt på grund av sätesläge och hjärtljuden som blev lite dåliga. Veckorna 39+0

  Med andra tog det ca 9 h från att värkarna började och 4 ½ h från det att vattnet gick. Veckorna 38+6

  Tredje tog det knappt 40 min. Vi hann just och just till BB. Veckorna 40+3

  Det som är lite spännande är att vattnet gått med alla tre ca kvart över 12 på natten och de är födda söndag, lördag och fredag.

  VastaaPoista
 6. Fyra på eftermiddagen börja värkarna- lite före nie e Elliot född- så fem timmar:) 30 min tog krystande:) ( vattne gick iof på natten, men the action tog 5 h ) min förlossning va ganska easy, om man nu kan säga så och inget har man å jämföra me, men en positiv upplevelse:) ha själv gått till pelkopolin och diskutera:) så gav förlissningen 9/10 poäng, när di frågar:)
  -marika

  VastaaPoista
 7. Sonen föddes vecka 37+2, och 16 timmar tog de. Krystningsskedet toh 29min. Pojken är mitt första barn! :)

  VastaaPoista
 8. Snabbt o ganska lätt gick de! Hade småsjuka sammandragningar hela eftermiddagen men mer regelbundet började det efter kl.18, 21.40 var vi på sjukhuset o var då 9cm öppen och 22.59 föddes han! Krystningsskedet tog 30min! Fick pudendal bedövning o den var jättebra åt mig, nån epidural fanns det inte tid för. Har sagt att det värsta med förlossningen var sendragen ja fick i båda benen då pojken just var född o jag höll på att sys. Så drog gladeligen lustgas till sendrag :) Men allt som allt en positiv upplevelse!

  VastaaPoista
 9. Från att värkarna började och jag fattade att "nu händer det nog på riktigt" 28 h tills hon föddes. Då var ju värkarna till en början inte så farliga och hade t.o.m. 20 min paus i något skede. Men visst är det tungt när det tar så där länge utan att man hinner vila alls. Ibland kan epidural vara helt bra.

  VastaaPoista
 10. Från det att värkarna började tog det ungefär 11,5 h och 8 h från det att vattnet gick. Var 6,5 h på bb innan dottern föddes. Krystningskedet tog 20 minuter, men det blev utdraget då hon hade navelsträngen runt hals och axlar så hon satt lite fast så att säga.

  VastaaPoista
 11. Vattnet började komma redan 23 h före babyns ankomst å jag va i vecka 39+4. Själva förlossningen tog 8 h räknat från de regelbundna sammandragningarna å krystningsskedet tog 22 minuter. Tacka vet jag epidural! Relativt lätt förlossning - inte för att jag har något att jämföra med :) så nu har jag en 1,5 vecka gammal underbar kille här brevid mig! Lycka till med allt!

  VastaaPoista
 12. Med första tog de totalt 8h, varav krystningsskede tog 30min..fick då epidural så att jag hann vila perfekt före krystningen...med den andra står de väl i pappren dryga 4h timmar, varav krystningsskedet tog 15min. Hann få spinalbedövning( värkarna hade ingen off mode vid de skede jag kom in ti sjukis). O va som kommer ti oron/rädslan runt förlossningen, så e nog pelkopoli ett bra ställe att gå igenom de, förlossningsförberedelsen är oxå bra...

  VastaaPoista
 13. Viggo tog 36 timmar då tolv timmar inne på förlossning
  Morris 12 timmar men 1timme och 15 inne på förlossning

  Tina

  VastaaPoista
 14. Båda förlossningarna har jag haft on/off värkar länge, särskilt under nätterna har de varit under 10 min mellanrum i flera dygn, men sen på förmiddagen har de slutat. Och börjat igen på natten.

  Första gången har jag skrivit att jag hade smärtsamma värkar i ca. 40 timmar, med lite längre mellanrum emellanåt, men helt ordentliga värkar med under 10 min mellanrum var det säkert typ ett dygn innan Flickan föddes. På sjukhuset var vi kl. 06 och hon föddes 21.11. Min livmoder var alldeles trött och hade väl nån sorts kramp sist och slutligen och det krävdes epidural att jag skulle öppna mig de sista 5 cm. Det var heaven on earth när man kunde vila. Krystningsskedet tog 50 minuter men det var piece of cake jämfört med öppningsskedet tyckte jag. Gjorde inte alls så ont som jag hade trott och det tog därför så länge när barnmorskorna höll emot barmets huvud att hon inte skulle komma ut för fort och jag inte skulle få bristningar.

  Nu andra var lite kortare, jee. Men ändå jävligt långt öppningsskede tycker jag för att vara andra förlossningen. 13,5 timmar av regelbundna värkar (under 10 min) och de blev snabbt tätare, under 5 min mellan dem. På BB var vi kl. 04 och han föddes 13.39. Krystningskedet tog igen 50 min och nu berodde det på att bebins huvud var i dålig ställning och han var nästan 1 kg större än beräknat :S

  Jag blir lite smått avundsjuk när jag läser om dom där förlossningarna som har tagit bara några timmar och "inte hade jag nu så onda värkar och vips var jag 10 cm öppen" :D Jag har nog fått arbeta så ordentligt och hårt att bli 10 cm öppen och jag skulle villa ha ett tredje barn ungefär bara för att se om förlossningen skulle ta lika länge igen :) Nå nej, inte nu bara för det, hihih :D Nu tror jag det blev ganska långt. Sorry!

  VastaaPoista
 15. Jag har haft det superlätt så det finns goda erfarenheter också, så det kan gå såhär roligt/bra för dig också!
  Barn nr 1:
  Vaknade 6 ungefär, märkte att nu börjar det kännas någå. Väckte mannen kl.7 och berättade. Vi tog det lugnt och tänkte äta frukost, men så sa jag "nä, nu måst vi nog börja fa". Stod på alla 4 i baksätet då vi körde till Kvinnis, det var så svårt att sitta med en badboll mellan benen. 7.30 inne, var öppen 9 cm (!) när vi kom, vattnet spräckte de, jag fick spinal&epidurel, barnmorskan for på morgonkaffe, vi skratta med mannen åt sammandragningarna som syntes på grafen men kändes ingenstan, 9.15 ringdé vi på klockan och bad barnmorskan tibax, hon börja ordna saker för födseln och sa "du kan nog öva på att pusha där lite" och så plopp 9.37 föddes lillen. Ca 4 timmars lätt födsel.

  Barn 2:
  Var på rutin-rådgivningsbesök i vecka 38, rådgivningstanten fråga om jag ville att hon sku gö inre undersäkning för att kolla situationen och då hon kolla sa hon "men du e ju 7 cm öppen". Å jag hade int kännt någå! Vi ba skratta, jag ville fa å söka bilen från Stocka men hon ville att jag sku fa med taxi till kvinnis, int ens betala rådgivningsbesöket. Jag tyckte ju inte jag hade håsis nånstans, det kändes ju int nånstans... Kom till Kvinnis ca kl.10 (de var helt förvånade att jag inte kände någå), ringde min man att komma från jobbet, de spräckte hinnorna (och fick epidural)då han kommit och nästan direkt börja det å kännas som att jag ville pusha... Kl.12.27 föddes nr 2.
  Jag liksom var på shoppingtur och fick med mig ett barn :) Så kändes det - jag hade ju varit på väg å shoppa, men någon timme senare hade jag en bebis i famnen :)

  Lycka till, var inte nervös!

  VastaaPoista
 16. Ca 10 timmar tog det från att vattnet gick och sammandragningarna blev genast då regelbundna, det var ca kl 21 på kvällen. Hade inte haft sammandragningar innan. Efter ca 1 h krystningsskede försökte de hjälpa till med sugklocka men pojken var som fast gjuten. 15 minuter till och hans hjärtljud försvann och det belv akut snitt, 8 minuter senare är han född, kl 7.30 på morgonen. De hade "lite" missat med hans viktuppskattning och han vägde oxå 1 kg mer, en guldklimp på 4,8 kg! Hans storlek/vikt och mitt bäckenmått gick inte ihop, därav fastnade han! Första barnet och gick övertid 10 dagar. -K-

  VastaaPoista
 17. Ca 10 timmar tog det från att vattnet gick och sammandragningarna blev genast då regelbundna, det var ca kl 21 på kvällen. Hade inte haft sammandragningar innan. Efter ca 1 h krystningsskede försökte de hjälpa till med sugklocka men pojken var som fast gjuten. 15 minuter till och hans hjärtljud försvann och det belv akut snitt, 8 minuter senare är han född, kl 7.30 på morgonen. De hade "lite" missat med hans viktuppskattning och han vägde oxå 1 kg mer, en guldklimp på 4,8 kg! Hans storlek/vikt och mitt bäckenmått gick inte ihop, därav fastnade han! Första barnet och gick övertid 10 dagar. -K-

  VastaaPoista
 18. Har en förlossning bakom mej, ca 14 timmar från det att vattnet gick, men ca 6 timmar aktivt smärtfyllda värkar och ca 1,5 h krystning. Fick både spinal- och epiduralbedövning. Tyckte (speciellt efteråt) att det var mäktigt och fint att få föda barn!

  VastaaPoista
 19. Tretton timmar efter att värkarna kom med fem minuters mellanrum kom barnet. Då var jag trött. Men så glad, så glad, så glad. Stort grattis till er graviditet förresten! Insåg just att jag nog inte grattat dig ännu.

  VastaaPoista
 20. Vattnet började sippra ut ett dygn innan barnet kom. Värkarna började ca 12h före själva förlossningen, i maklig takt, inget jag inte kunde hantera.

  Var i förlossningssalen i 4,5h, krysandet tog 11 minuter.

  Det här var 10 dagar före bf.

  Själv förlossningen var en bra upplevelse! Det tråkiga började då placentan inte kom ut som den skulle och jag hamnade på skrapning genast efter förlossningen. Men det gick bra det också.

  VastaaPoista
 21. Min förlossning började med värkar. De var väldigt intensiva och starka med ca 3 min mellanrum från början. Åkte rätt snabbt in till förlossningen för jag var så nervös, vilket var ganska bra eftersom vi har lång väg och jag hann inte vara där länge innan babyn föddes. Allt som allt tog förlossningen ungefär 4,5 h. Hann inte med någon bedövning. Krystningsskede ca 10 minuter.
  Så förlossningen gick rätt snabbt men den var väldigt intensiv. Ska bli intressant att se hur förlossningen blir med andra barnet!
  Lycka till, du har något spännande och underbart framför dig =)

  VastaaPoista
 22. Det beror väl lite på hur man räknar men 25h efter att värkarna var regelbundna och smärtsamma var lillan ute. Då var jag ordentligt mör eftersom jag haft oregelbundna, smärtsamma sammandragningar av och an i ett par dygn = ingen sömn. Krystningsskedet tog 27minuter och det skede jag upplevde som "enklast". Det var mitt första barn.

  VastaaPoista
 23. Var och bowlade(!) på lördagskvällen (bf+11) just efter det gick slemproppen. Började få rättså regelbundna värkar 23-tiden, men inga som gjorde ONT. Satt på en pilatesboll en stund framför datorn samtidigt som jag klockade dem. Märkte att de började komma med 3min mellanrum och ringde in. Pandaol, dusch och sömn löd rådet. Hade själv funderat på samma men var lite fundersam på värkarna med bara 3min mellanrum. Nå, i duschen kom värkarna från helvetet i ryggen. For in lite före 1. Vattnet gick i undersökningsrummet. Var öppen (bara) 3cm. Fick komma till förlossningssalen lite före 2. Blev tillfrågad epidurel, JA TACK! Fick den 2.10-tiden. Underbar känsla att veta av värkarna bara genom att se på en skärm.. :) Fick mera epidural under natten. Sov lite osv. Kl.10.40 var allt klart för att trycka ut ungen. Men hon låg på en "tröskel" och tyngde så jag kunde inte rulla ihop mig, bara svanka som ett tok. Prövade allt möjligt utan resultat. Lite före 12 tvingade jag mig själv att halvligga på rygg och pröva, läkaren kallades in (medan BM kallade på henne hittade liten över den förbannade "tröskeln" och jag kunde rulla ihop mig)och gav mig 15min, annars blev det sugklocka (men det hörde inte jag som tur var) exakt 15min senare hittade hon ut, 12.15 :) Enligt mig så över 12h men enligt pappren tog det mindre. Antar att det var när vattnet gick som de räkna. Fast jag höll på att dö redan innan. RIKTIGA krystande tog 15min iaf.

  Detta var vårt första barn :) Blir spännande att se hur det blir nästa gång :)

  VastaaPoista
 24. Min fösta dotter kom till världen för snart 13 år sen. Det tog 17h från att de satte igång förlossningen. Hade gått över tiden 14 dagar då. Jag minns inte så mycket av dessa timmar kan jag ärligt säga. Och kanske är det bäst så. Annars skulle jag kanske inte haft mina två twins idag ;)Den förlossningen tog också sin tid och slutade med akut kejsarsnitt. Du kan läsa om det här
  http://springtwins.blogg.se/2010/april/antligen-ar-de-har.html
  Hade planer på att vara duktig bloggare men har fortfarande den på hälft.
  Började annars följa din blogg för någon vecka sen. Mycket bra läsning! Tack för det! Och lycka till med er lilla kille! :)

  VastaaPoista
 25. Den första förlossningen tog 4 timmar från första värk, krystade 12minuter. Fick lustgas som smärtlindring.

  Andra barnet tog 1h50min från första värk, krystade 6min. Fick lustgas.

  Tredje barnet gick fostervatnet några timmar före förlossningen satt igång. 45min sammandragningar, han till sjukhuset 30min före babyn föddes. Pojken föddes på en krysstning (under 1 minut) Han inte få någon smärtlindring.

  VastaaPoista
 26. 9h...men två dagar äckliga samandragningar...bara på nätterna..så att man fick "bra" vilat före showen...sen sattes d igång...PANG sa d..sen plågades jag typ 5h...fick epidural..SOV 3,5H...vakna...sen sku ja börja krysta..o typ 12min senare så var bebe född:) så har förstått att d va relativt snabbt för att vara förstföderska...vanligtvis brukar d vara kring 20h?! GAAD

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!