28.3.2012

KarateKid ska försäkras

Jag är väldigt tacksam över att jag har just min mamma. Förutom att hon är världens bästa mamma så har hon hela sitt liv jobbat med försäkringar. Hon är alltså guld värd då vi funderar på försäkring åt KarateKid. Nu har jag tusen frågor som jag ska fråga av försäkringsbolaget före vi skriver på något.

Om man vill att babyns sjukförsäkring ska vara i kraft vid födseln så måste man ta försäkringen senast tre månader före det beräknade datumet. Det börjar alltså vara brottom nu.

Men shit så sjukförsäkringar är dyra! Men ifall KarateKid får lika många öroninflammationer som jag hade så betalar det sig nog snabbt tillbaka. Men vi ska så klart hoppas att han får vara frisk.

Har ni försäkrat era barn? Har ni försäkrat dem redan före födseln?

9 kommenttia :

 1. Vi tog babyförsäkringen några månader före det beräknade datumet och nu när barnet är fött meddela vi bara babyns socialsignum till försäkringsbolaget så fortsätter försäkringen automatiskt. Vi har vår försäkring från IF :)

  VastaaPoista
 2. Moi, sori jag är helt kreisit intresserad av hela dehä baby-ämnet på bloggen din och därför kommer med möjliga dumma frågor emellan. Gällande försäkringen: Sjukförsäkring - går den int från Kela, eller hur funkkar det? Går det hand i hand? Man har ju ändå KELA sjukförsäkringkort, liksom? // Daiju :D

  VastaaPoista
 3. jätte viktigt med försäkring före du föder för OM det är nått med lillen så kanske du inte får försäkring senare... det är absolut värt alla pengar... vi hade pohjola men nu har vi ett åländskt bolag som har jätte bra och förmånliga försäkringar! kolla på dom olika bolagens vilkor, hur mycket måste ni själva stå för i året och så, för Om man får ett sjukt barn så är det ju ganska viktigt. och även sen om man får vilda barn och dom slår sig ofta så är det ju bra att veta hur mycket självrisken är per år!

  lycka till och snabba er att få in papprena!

  /Tina

  VastaaPoista
 4. Våra båda barn har försäkring och har haft dem redan innan födseln, just pga om det skulle hända något vid förlossningen så skulle man inte behöva oroa sig över pengarna i alla fall. Först hade vi alla försäkringar på Pohjola men bytte senare till Tapiola där alla försäkringar nu är ifrån (Lillgubbens var därifrån från första början), de har iaf bättre villkor och förmåner än Pohjola för oss.

  VastaaPoista
 5. Vi glömde väl att ta den där försäkringen i tid så jag tror Alva var typ 3 månader när vi tog den. Det är via Pohjola som vi har alla andra försäkringar också, sjukt dyrt men blir billigare för varje år. Nu har vi ju sen haft så enorm tur att vi inte haft någon nytta av försäkringen men visst känns det skönt att veta att man inte behöver fundera på om man skall åka till privat läkare eller inte sen när hon blir sjuk.

  VastaaPoista
 6. Jag har tagit en gravidförsäkring som sedan kan gå över till barnförsäkring, detta via min bank där jag har alla lån och alla andra försäkringar, kostar inget extra :)

  VastaaPoista
 7. Tack för era svar! Ugh jag skulle idag ringa till försäkringsbolaget och fråga lite grejs, men jag hann inte / glömde. Men försäkring ska han ju nog ha!

  Julia - Alltså om du har en privat sjukförsäkring så kan du föra barnet till en privat läkarstation för att få vård och du betalar bara försäkringens självrisk. Det går liksom snabbt och smidigt och man behöver inte stå i köer på "kunnallinen puoli". Man vill ju att ett barn ska få vård snabbast möjligt och vilken tid på dygnet som helst.

  VastaaPoista
 8. Vi valde att inte ta privat försäkring. Vi resonerade som så att vi bara måste lita på att den allmänna sjukvården tar hand om sjuka barn - och så har det också varit. Vi bor en knapp kilometer från Barnkliniken dit vi fått föra tösen tre gånger för vård - två ggr pga öroninflammation/enterovirus då hon blivit sjuk under ett veckoslut, en gång skickade hälsocentralsläkaren oss dit för att hon hade svårt att andas. Vi har alltid fått god vård på allmänna sidan men jag har en uppfattning att kvaliteten varierar.

  Med facit på 2,5 år i hand hade vi nog gått rejält på minus med en försäkring också eftersom hon inte varit så sjuk.

  Men, så har jag vänner som definitivt haft nytta av privat sjukförsäkring eftersom deras barn fått rör i öronen 6 ggr under sina 3 år i livet.

  VastaaPoista
 9. ... så det jag egentligen vill säga är att försäkring inte är ett måste, man klarar sig bra utan. Men samtidigt kan man inte veta hur barnet mår och då kan den vara bra att ha. Så då får man ju liksom själv bedöma och resonera. Svårt, jag vet!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!