6.3.2012

Kosmetika under graviditeten

Hey ni andra gravida! Ni kanske kunde vara intresserade av Jennas inlägg på bloggen Best Face Forward om vilka produkter man borde undvika under graviditeten och varför.

Jag har själv fortsatt ganska lika som förut. Jag lackar naglar varannan vecka. Färgar hår varannan eller var tredje månad. Och jag sminkar nästan varje dag.

Igår råkade jag ut för den första situationen då jag funderade om jag hade gjort väldigt klokt. Jag har fortfarande sådan jäkla träningsvärk efter söndagens skidande så jag försökte lätta på det med tigerbalsam. Och tigerbalsam är ju heavy stuff. Direkt då jag smörjt det på låren så började jag fundera... Man riktig kände hur det trängde in genom huden in i muskeln. Samtidigt var doften sjukt stark och det kändes som KarateKid blev vild som fan. Snabbt som blixten ställde jag mig i duschen och tvättade bort smörjan. Och kände mig väldigt dum.

Så ingen tigerbalsam för mig mer, tack. Får fortsätta ha ont.

3 kommenttia :

 1. Kul att du tyckte det var ett intressant inlägg - jag är som sagt tveksam till om lite deodorant och mascara är skadligt för ett foster men riktigt starka och aktiva krämer som tränger djupt in i huden KAN påverka så det är nog bra att ha det i bakhuvudet.
  Intressant att du faktiskt märkte att bebisen reagerade på tigerbalsam - det visar att det nog ligger en hel del sanning bakom misstankarna...

  VastaaPoista
 2. Läste på tigerbalsams hemsida att balsamet är så pass starkt att de inte kan rekommendera att man använder det under graviditet och amning (inte då sagt att det skulle vara farligt, men de rekommenderar det inte). Kan ju också vara att bebisen reagerade för att du blev så till dig då du smörjt in dig :)

  VastaaPoista
 3. Joo alltså jag tänkte inte ens så långt att en kräm kunde vara skadlig. Men jag fick ju en liten wake up call.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!