5.3.2012

Loving FPA!

Oj oj. Det börjar vara dags att vara i kontakt med FPA. Jag har lite traumatiska upplevelser av dem från studiestödstiderna så jag hoppar inte precis av lycka. Idag hade jag faktiskt studiestödsärende till FPA. Jag har fått ett verifikat med fel summor och ville ringa dem och kolla upp saken. Telefonnumret som fanns på verifikatet fungerade inte. Jag letade upp ett telefonnummer på deras nätsida och satt i telefonkön i evigheter. Sen hade jag inte tid att fortsätta köa och lade på.

Sen kom jag på att jag kanske kan sköta via den FPAs E-tjänst. Men NEJ. Det fungerade så klart inte. Varför har de gjort det så himla svårt?

Jag borde också börja fylla i moderskapswhatever-blanketter och ryser lite av blotta tanken. Jag är så klart glad över att vi har ett så bra system i Finland men jag hoppas att jag sparas från liknande rådd i framtiden. Snälla säg att era FPA-ärenden skötts smidigt då ni varit i min situation. Ge mig lite hopp!

7 kommenttia :

 1. De har nog fungerat riktigt bra. Om du behöver hjälp med blanketten är de bara att fråga ställer gärna upp i den mån jag kan.

  VastaaPoista
 2. För min del har det fungerat jättebra trots jag hade en massa frågor iom att jag kommer att ha fortsatta inkomster från mitt företag. Men för min mans del blev det nog lite papperskrig.

  VastaaPoista
 3. Jag har aldrig fått så bra service från FPA som jag fick då jag under graviditeten var i kontakt med dem! Blev en massa strul med ifyllandet av blanketter men allt fixade sig med ett telefonsamtal! :)

  VastaaPoista
 4. Jag håller med. Super bra service hela graviditeten och tiden efter. Alla jag talade med kunde svara på alla mina frågor. Sjukt

  VastaaPoista
 5. Oj vad roligt att höra! Kanske jag inte behöver vara så orolig över eventuellt strul då :)

  VastaaPoista
 6. Annars har allt gått bra men när jag blev på vårdledighet blev det en massa krångel och måste skicka samma papper av och an eftersom jag har eget företag (toiminimi) vilket jag ändå inte arbetat för på flera år.

  Samma sak var det med mannens inkomster, vi måste skicka alla världens blanketter på nytt och på nytt. Och för att det tog så länge för FPA att checka våra inkomster (fastän vi skickat all info i tid) så betalade de för mycket "hoitolisää" som jag sedan måste betala tillbaks.

  VastaaPoista
 7. Vår arbetsgivare har också som tur varit med i den där rumban ett antal gånger så den biten gick också smidigt :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!