24.3.2012

Mistä on hyvät äidit tehty?

Hittade den här läsvärda texten via en kompis Facebook-rekommendation: Mistä on hyvät äidit tehty?

Den var fint skrivet. Jag vet att sen då jag blir mamma så är jag fortfarande samma person som förut och kommer att behöva ha lite tid för mig själv ibland också.

Jag är mer och mer övertygad att jag ska försöka gå på den konserten som jag så mycket vill gå på i mitten av augusti. KarateKid kan vara allt mellan 1och 2 månader gammal då. När jag skrev detta på Facebook för några veckor sedan så fick jag genast en kommentar som löd ungefär såhär: Månne inte babyn behöver sin mamma då! (manlig skribent).


Jo, visst behöver babyn sin mamma. Men babyn har väl också har en pappa? Och jag tror att babyn klarar sig några timmar på tumis med sin pappa (nå, förutsatt att vi får honom att äta ur flaska, det kan man ju inte veta något om ännu). Och tänk vilken glad mamma som sedan kommer hem efter att ha fått ha tid lite för sig själv? Man har säkert redan hunnit sakna miniatyrmänniskan under några få timmar.

Så alla gör väl saker på sitt sätt och det som passar dem bäst. Och nu vet jag ju inte hur jag kommer att tänka om några månader. Kanske jag ändrat mig helt och vill inte lämna ifrån mig underverket för ens några minuter? Tiden får visa hur det blir.

7 kommenttia :

 1. Man behöver absolut tid för sej själv! Och man måste ta den!

  Speciellt med första barnet är allt så hemskt nytt och ovant att det gör riktigt gott att komma bort en stund och kunna fokusera på sej själv. J var bara kring 1 vecka gammal när han första gången blev ensam med mommo för några timmar när jag for iväg och handla lite amningsvänliga kläder, inte har han farit illa av det. :)

  VastaaPoista
 2. Åååh vad dum kommentar på fb. Åååååh va dum! Klart babyn klarar sig bra med pappa i några timmar. De behöver ju också få kvalitetstid på tumis :)

  VastaaPoista
 3. Med ettan var jag nog inte mycket utan honom i början. Ville inte. Men nu med trean gick jag på klassträff då han var kanske fyra veckor gammal. Visst fick jag gå o pumpa ut lite mjölk i nåt skede då blusen började spänna så mycket ;) men fint hade de klarat sig (fast han hade nog totalvägrat äta nåt). Men det är svårt att förutse HUR mycket man vill vara med det där yttepytte knyttet sen då den väl kommit. Man saknar ju dem redan då de sover liksom. ;)

  VastaaPoista
 4. Ur-dum FB-kommentar..! Sånt där gör mig nästan lite förbannad.
  Som om inte pappan kan ta hand om barnet lika bra som mamman..? Herregud!!

  När jag skaffar barn tänker jag garanterat ha "egentid" ibland - man slutar inte vara människa bara för att man blir mamma..!
  Jag tvivlar på att det är hälsosamt för en kvinna att vara med barnet 24/7, vareviga dag och inte lämna dess sida en enda sekund. Då blir man garanterat knäpp...

  Gå du på din konsert, och njut av varenda minut!

  VastaaPoista
 5. jag tycker det är viktigt att man har tid för sig själv och våra barn har nog ingen skillnad om dom är hemma med mamma eller pappa men då har jag ju inte ammat heller! det enda är väl bara att om du hittar ro att vara på en konsert sådär i början, men jag tycker du absolut ska fara annars!

  Tina

  VastaaPoista
 6. Nà absolut klarar sig barnet med pappan! Jag làmna twinsen med sin pappa en natt och checka in pà spa nàr de var en mànad gamla. Man behòver ocksà lite tid fòr sig sjàlv!

  VastaaPoista
 7. Vad skönt att läsa era kommentarer! tack! :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!