20.3.2012

Om besöket till Pelkopoli

Nu har jag varit på pelkopolin. Är lite virrig i huvudet av all ny info. Vi gick igenom hela förlossningen, hur värkarna känns, när man ska in, olika alternativ för att lätta till värkarna etc etc.

Det kändes jätte skönt att barnmorskan verkligen lyssnade och tog mig på allvar. Hon kunde också förstå varifrån mina rädslor kommer. Man behöver liksom inte alls känna sig dum för att man är rädd och ovetande.

Det kändes också skönt att höra att barnmorskan tyckte att jag har en bra och stabil grund att stå på och att hon sa att man märker att vårt barn redan nu är älskat och efterlängtat. Man är liksom ingen dålig mamma fast man är skitskraj och osäker över förlossningen.

Nu vet Kättären om mina rädslor och min bakgrund och de lovar att ta hand om mig och barnet på bästa möjliga sätt med detta i beaktande. Det känns bra och jag är alldeles varm i hjärtat.

3 kommenttia :

 1. Du är garanterat inte ensam om att ha förlossningsrädslor - tror nog att de flesta oroar sig för hur de kommer att hantera smärtorna, för man kan ju aldrig veta det innan man väl ligger där...

  Jag kommer aldrig att kunan föda "naturligt" (alltså vaginalt) pga medicinska skäl - och även om jag är långt ifrån att skaffa barn så är jag redan nu orolig över hur det kommer att kännas att göra kejsarsnitt. Man ska ju liksom vara vaken då de skär upp en...! Usch, jag vill inte ens tänka på det.

  Anyway - det kommer att gå hur bra som helst för dig/er.
  Det är jag säker på! =)

  VastaaPoista
 2. Du har säkert träffat en annan barnmorska än jag, för jag hade ingen bra känsla när jag gick därifrån. Vi kom inte riktigt överens och den barnmorskan vill jag verkligen inte ha med mig när det är dags för förlossning.
  Visserligen kanske man ser på samtalet olika beroende på om man blir dit skickad eller själv vill fara dit för att prata.

  VastaaPoista
 3. Nelly - Ojdå. Varför kom ni inte överrens? Och blev du alltså dit skickad utan att du själv ville det?

  Jenna - Jo du har så rätt. Men tänk positivt, du vet åtminstone lite mer om din förlossning än jag vet om min. Vad som helst kan ju hända. Jag kanse inte kan föda vaginalt? Kanske det blir kejsarsnitt? Jag tycker att just det att man inte vet ett dugg är ganska stressande. Men jo tanken på kejsarsnitt känns nog väldigt skrämmande... Liksom mer obehaglig på något sätt än vaginal förlossning.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!