25.4.2012

Förlossningsfunderingar

Igår sa min Vauva-app: Oletko jo pakannut sairaalalaukun?

Whaaaat? Int tänkte jag föda riktigt ännu! Men det närmar sig med stormsteg. Är fortfarande rädd men försöker låta bli att tänka på det alltför mycket. Börjar nog vara ganska fed up på att vara preggo och det kanske hjälper mig att klara mig igenom förlossningen.

Men vet ni vad jag funderat på de senaste dagarna! Tidpunkten då vattnet går. Tänk om det händer då man står i matbutiken iklädd tunn sommarklänning? Eller kanske då man är på stan och dricker kaffe på något café? Eller i kaverins soffa? Lite pinsamt att ta sig hem då det ser ut som man skulle ha kissat på sig.

Var har ni varit då vattnet gått?

14 kommenttia :

 1. Med första hade det bara gått i nåt skede utan att jag märkt det. De sku spräcka hinnorna men så behövdes det inte. Men jag var inne på sjukhuset redan flera dagar innan med pre-eklampsi och vakade i typ fyra dagar innan han föddes så jag förlåter mig själv över att jag missade den lilla detaljen. :/

  De två yngres vatten gick just innan de föddes, i förlossningssalen, ena på britsen andra i vessan.

  Men det kan ju löna sig att ha en stor handduk färdigt i bilen, om 3jorn tex. hamnar plocka upp dig någonstans. Nåslags bindor i handväskan kan ju också vara en bra idé. De två senare av mina förlossningar (den första var ju igångsatt så den var också därför lite annorlunda) har nämnligen börjat med att slemproppen börjat lossna och då är det ju inte så roligt att ha det heller på sommarklänningen.. ;)

  VastaaPoista
 2. Hej!
  Mitt vatten for när jag hade varit hemma i 20 min. Först hade jag varit med min syster o shoppa hela dagen, o sen for jag ännu pånytt med min man på kvällen.. Tur att vi ändå var hemma.. Det var dessutom oväntat,sonen föddes tre veckor för tidigt.. Jag hade inte väskan packad, så den blev hastigt packad 10 min före vi for till sjukise.. :)

  VastaaPoista
 3. Jag var hemma och kan också rekommendera att ha handdukar med i bilen.

  VastaaPoista
 4. På sjukhuset med båda. Det är väl ändå relativt sällan det säger splätt under stockas klocka ;)

  VastaaPoista
 5. Heh- hann aldrig tänka vad göranom vattne går- E föddes ju 4 veckor för tidit så- men hade inte en lätt graviditet så att sitta va inte min grej- men vi vågade oss på en bio på kvällen- hade hela tiden lite sammandragningar under filmen men hade haft de sen vecka 17, så ja tänkte liksom int.. På natten sedan så steg ja ett tiden upp för att gå på wc, andra gången ja vakna var när min man gick på wc ca fyra tiden, ja tänkte ännu att borde ja också gå- svängde redan sidan till, men steg ändå upp- efter wc besöket stod ja utanför wc och tänkte för mig själv att varför fortsätter ja pissa- att huj nu pissar ja på mig- de tog en tre sekunder före jag förstod vad som hände;) så de va lite leffa style- och som någon skrev- handukar är det enda rätta;) E:s huvve var inte fixerat, så det kom ganska mycke vatten hela tiden- annars fungerar ju huvet som en "propp" - Tyckte det där me vattne på sjukhuse va säkert de mest pinsammaste- gick runt omkring å de forssa ut- jag personligen tyckte de va obehaglit;) men nu efteråt så va de int så farlit ;)

  VastaaPoista
 6. Alla tre gånger har vattnet gått precis när jag lagt mej i sängen för att sova - alla tre gånger ca kl. 00.15

  Men min systers vatten gick i Kotipizza. :D

  VastaaPoista
 7. Ja det är väl ändå ganska vanligt att förlossningen kommer igång med sammandragningar och inte med att vattnet går så då är man ju liksom förberedd. På mig själv så "gick vattnet" först i förlossningssalen när barnmorskan spräkte hinnorna.

  VastaaPoista
 8. För mina två första har vattnet gått samtidigt som de ordentliga förlossnings samandragningarrna satt igång, hemma ca 2 timmar före babyna kommit.

  Med den tredje gick vattnet på morgonen då jag steg upp från sängen på landet, och de kom lite vatten hela dagen. Vi körde hem på dagen och först på kvällen började sammandragningarna och babyn föddes.

  VastaaPoista
 9. Jee tack för era kommentarer och tips! Ska definitivt ha en handduk i bilen.

  Ojoj jag hoppas så att mitt vatten inte går SPLÄT på en allmän plats. Helst hemma sådär "trevligt" och undangömt :)

  VastaaPoista
 10. För mig börja ju vattnet rinna hemma kl. 3 på natten. Eller jag vakna till att jag var kissnödig och på vägen till vessan börja det rinna och det rann ändå tills babyn var ute då 26 timmar senare :) och som Pia skrev, ta handdukar med i bilen! :)

  kram

  VastaaPoista
 11. Mina båda förlossningar har "satt igång" med att slemproppen lossnat, fastän det har varit några dygn innan själva förlossningen, men efter det har sammandragningarna börjat komma lite mer regelbundet. Första gången spräcktes hinnorna på sjukhuset och andra gången sade det poks när jag satt på wc i förlossningssalen. Båda gångerna har det verkligen forsat ut med jämna mellanrum så en handduk skulle nog ha varit nödvändig om vattnet hade gått hemma :)

  VastaaPoista
 12. Vattnen gick för mig på morgonen hemma rekomenderar att ha hemma typ tena lady bindor känns int så riktigt kiva då man tror att man kissar ner sig hela tiden ;)

  VastaaPoista
 13. Hjälp, det där har jag inte ens tänkt på! Tar tipsen till godo jag också, tack tack! :)

  VastaaPoista
 14. På britsen i förlossningssalen, någon timme innan barnen kom. Första gången spräcktes den och andra gången samtidigt barnmorskan undersökte och det kom en värk samtidigt.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!