16.4.2012

Förvirrade tankar om mammaledigheten

Det här med att bli mammaledig. Jag har sjukt blandade känslor för det. Jag älskar ju mitt jobb och mina kolleger. Jag skulle egentligen inte villa bli ledig. Tänk vilket tomrum det blir. Man umgås ju med sina närmaste kolleger nästan mer än med sin man inne i veckan. Man är åtta timmat på jobb och på kvällen har man fyra-fem timmar hemma före man slocknar.

Dessutom känns det konstigt att någon annan ska göra mitt jobb. Jag vill ju göra det själv!

Å andra sidan inser jag ju att jag inte orkar på samma sätt. Är trött i kroppen och det virar lite i huvudet också då man har så mycket som ska hända. Och som jag skrev igår, eftermiddagarna och att komma hem från jobbet är värst. Jag har så himla ont då. Jag inser också att då babyn kommer så hinner man inte fundera på jobbgrejer mer.

Men det känns så konstigt. Så himla konstigt. Nästan så man är ledsen över att bli mammaledig. Tänk vilket stort socialt tomrum.

6 kommenttia :

 1. Jag var oxå ledsen då jag blev mammaledig, eller alltså det var så tudelat. Och dom första veckorna hemma kändes nog konstiga men det är klart att sen med babyn så blev det ganska mycke annat att tänka på! Men hälsade nog på på jobbet ganska mycke i början!

  VastaaPoista
 2. Tänk ändå vilken glädje att du får känna så. Att du trivs så bra med ditt jobb att det känns tråkigt att lämna det för en tid. För du får ju komma tillbaka sedan! Har du alls funderat på hur länge du vill vara mammaledig?

  VastaaPoista
 3. Det började bli så tungt på jobbet för mig så det var underbart att lämna hem. Speciellt då sömnen också bara blev sämre, så förutom värk så var jag trött. Underbart endå du kan känna sådär över arbetet :)

  VastaaPoista
 4. ja hade precis samma, älskade mitt jobb, ville inte alls bli ledig, mådde super slutet av graviditeten så skulle bra har kunnat jobba, men fick inte...snyfft..men kan säga dig att då Noomi sen kom så nog glömde jag bort jobbet..nu har saknaden börja komma tillbaka..men är för lat att börja jobba heltid:)

  VastaaPoista
 5. Känner helt likadant! Har du vikarie eller är dina uppgifter "omfördelade"? Man får nog se det som om man får ett nytt jobb. Men den där månaden före kommer att bli lång!

  VastaaPoista
 6. Skönt att höra att andra känt likadant inför sin mammaledighet.

  Amanda - Jag har ännu inte funderat på hur länge jag ska vara mammaledig. Det enda jag vet är att 3jorn troligen blir ledig sen mot slutet. Och jag vet att det inte är ekonomiskt möjligt att stanna hemma sådär sjukt länge heller. Vi får se!

  Läsare - Det ska komma en vikarie. Mitt jobb är ju ganska skräddarsytt för mig så vikarien kanske inte gör exakt samma som jag, men i det stora hela jo.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!