2.4.2012

Längtar till tiden då jag återfår kontrollen över min kropp

Idag funderade jag på att fara på punttis tillsammans med 3jorn. Men det blev så klart till inget. Bara ansträngningen att gå de långa sträckorna till och från tåget och till och från jobbet gjorde mig helt slut. Jag saknar att träna. Jag saknar att klättra. Jag saknar att jogga. Jag hade precis tänkt gräva fram min nya Crescent och börja göra små cykelturer men så kom snön.

Och dessutom är punttis kanske det tråkigaste man kan hålla på med. Jag brukar bli riktigt stirrig och sitter och gäspar massor då jag går på punttis. Och man gör ju liksom inget tillsammans, som då man klättrar. Klättring är teamwork.

Så jag känner mig som en stor klump och saknar den tid då jag kan ha ens lite kontroll över min egen kropp.

Hur har ni upprätthållit er kondition som höggravida?

7 kommenttia :

 1. det är nog lite svårt, simma är bra, folkhälsan brukar ha vatten gymnastik för gravida, eller gravid yoga på någe gym... sen när han är född får du gå på långa barnvagns promenader =)

  / Tina

  VastaaPoista
 2. I feel you:/ jag hade jätte svårt med att inte kunna göra något:/ å de börja ren typ i vecka 17, när sammandragningarna börja.. Å sen blev ryggen dåli, bra att man kunde gå ner till roskisen- vilket betydde 1,5 månad före måste ja sluta jobba.. Kunde int jumppa me kunder, när man inte själv klara av de:/ men iaf förstod jag i slute att ta de lugnt, vilket var bra- när Elliot föddes en månad för tidit;)
  För att orka och att huvu hålls i "skick" så kolla Kirppanas och manipuras sidor- pilates eller yoga för gravida:) kan vara något kanske?

  VastaaPoista
 3. Simning var nog min räddning, och långa promenader. Jag tyckte massor om att gå på Folkhälsans vattenjumppa för gravida, rekommenderar!

  VastaaPoista
 4. Jag hade aldrig några problem med raska promenader, så jag minns att jag kunde gå tio kilometer också efter beräknat datum. Men mest konditionscyklade jag hemma framför tv-serier och så simmade jag en kilometer någon gång i veckan.

  VastaaPoista
 5. Hang in there .. När jag blev gravid med twinsen var jag van att träna 13h/veckan men det blev ett snabbt avbrott då jag genast blev illamående och spydde alla kvällar. Sen kom foglossning redan i 4e månaden o då jag var i 6e månaden var jag redan lika stor som en höggravid i 9e månaden .. så efter nyår och fram till april blev jag mest i sittande ställning här inne .. Men om jag hade chansen så var det nog i vattnet som jag vistades. Det är jätte bra eftersom vattnet "lyfter" bort all vikt och man kan slapna av. Man behöver ju inte köra hårdträning hela tiden ;) Viktigt under graviditeten är ju att man vilar och mår bra. :)
  Efter att twinsen föddes var jag sugen på att uppta träningen igen. Så när de var 3 månader började jag träna men det var ett misstag. Fick veta sen av läkarn att man ska helst vänta 6 månader innan man börjar springa men långa promenader kan man nog köra på med genast man känner att kroppen orkar.
  Hoppas du hittar något som passar just dig!

  Glad Påsk!:)

  VastaaPoista
 6. EN FRÅGA TILL MUSHON, varför måste man vänta 6 månader på att börja springa? Var det för att du var gravid med tvillingar eller är det också vid en vanlig graviditet med "bara" ett barn? För min läkare gav lov åt mig att springa efter 6 VECKOR och då genomgick jag ett akutsnitt. Inte för att jag först efter 12 veckor orkade börja springa, men han gav lov åt mig att börja springa efter 6 veckor. Det är ju endå lite skillnad på 6 VECKOR och 6 MÅNADER, enligt mig. :) Började nu fundera på om min kropp har kunnat ta stryk av detta. Varför kan inte läkare hålla sig till en och samma tidsvisning? Tänk att två läkare kan ge så olika svar! Detta är inte menat som något negativt mot dig, ta det inte på fel sätt, jag frågar bara för nyfikenhetens skull. Okej? :) -Marika-

  VastaaPoista
 7. Jag frågade nog läkarn varför och svaret var för att en graviditet, också en helt vanlig, är en stor utmaning för kroppen och därför är det bra om man låter kroppen återhämta sig ordentligt. För min del var det akutsnitt också och min kropp har nog tagit stryk .. men jag tror nog på detdär att kroppen ska få återhämta sig i lugn och ro men jag tror också på att det är upp till var och en eftersom alla har olika kroppar och då också olika tid för återhämtning. Men det är ju som läkare också sagt, att man helst ska vänta 3 år innan man blir gravid igen så att kroppen hinner återhämta sig. Sen har nog också läkarna olika åsikter om allt har jag märkt .. så bäst är det att lyssna till sin egen kropp och till sig själv. Men man ska tänka på att det tar tid för bäckenet att gå tillbaka efter en graviditet och det är väl just det som kan bli problem om man börjar träna alltför tidigt.

  Men jo, det är ju grymt stor skillnad på 6 veckor och 6 månader. Det var en kvinnlig läkare som sa till mig .. kanske hon hade erfarenhet av sin egen kropp och hade lång återhämtningsperiod? :) Vem vet :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!