9.4.2012

Nyfödd + flytt?

Har någon av er erfarenhet av att flytta i slutskedet av graviditeten eller lite efter att babyn fötts?

Som jag skrev så kommer en mäklare och kollar och värderar vår lägenhet men jag vet inte riktigt hur det skulle vara vettigt att göra. Vi måste sälja före vi köper så vi inte blir med två stora lån. Borde man vänta med säljandet till hösten? Eller borde man sätta lägenheten till salu illa kvickt och hoppas på att vi inte är bostadslösa då KarateKid kommer? Eller lever mitt i ett kaos då han föds. Man vet ju inte om lägenheten går direkt eller om det tar tid.

Svåra grejer...

10 kommenttia :

 1. Vi flyttade då det var typ 3 månader kvar och det gick hur bra som helst. Jag bar de lättare lådorna och försökte hålla ner på takten. Det tar ett tag innan man kommer in i nån sorts rutin med barn (eller för mej gjorde det det i alla fall) så jag skulle hellre flytta som höggravid än med en spädis. Nu med andra barnet skulle det inte ha spelat nån roll men med första så var det lite svårare. Jag svammlar. Men min åsikt är flytta nu. Sen kan man packa upp flyttlådor i den takt man hinner.

  VastaaPoista
 2. vi flyttade i maj dottern född i september vi bodde på hyra tills slutet av november och då flyttade vi till vårat hus. De gick riktigt bra :-) lycka till!

  VastaaPoista
 3. Vi flyttade i början av december och Flickan föddes 26.1 och riktigt bra gick det. Jag skulle också hellre flytta höggravid än med en spädis, när tiden sen går åt att beundra och fundera på den nya lilla människan och att öva sig på det nya livet med barn. Men som sagt så har vi ännu också hela kämppän huller om buller av renoveringen så bara ett vanligt flytt som höggravid känns som en lek för mig :D

  VastaaPoista
 4. Flyttade 200 km fem veckor innan beräknat, då jag blev mammaledig. Egentligen skulle jag säga att det går hur bra som helst att flytta innan (bara man inte lyfter för tungt), men om ni ska flytta efter, spara det några månader tills ni kommit ur första babybubblan. Och ja, kolik + flytt låter inte som en mysig kombination.

  VastaaPoista
 5. Hmm... det blir nog verkligt tiukka med tanke på att mäklaren kommer om några dagar och kollar och då är det mindre än 3 månader kvar till beräknat. Och vi har ju ingen kämppä att flytta till fast vi skulle få sålt direkt. *svordom*

  VastaaPoista
 6. Vi flyttade då vår son var 4 vecor gammal. Han kom en månad i förtid så vi hade faktist flyttdatumet och de beräknade samtidigt, men ungen han före :) Ja tycker att de gick hur bra som helst! I början sover de så mycke. Tycker att det sku vara värre att flytta me en t.ex krypande baby

  VastaaPoista
 7. Vi har just flyttat med vår 9 mån pojke som råkade ha feber och nya tänder på kommande i samband med flytten. Dessutom kryper han omkring och stoppar allting i munnen. Vi har överlevt men skulle inte vilja göra om det.

  Jag rekommenderar absolut flytt före babyn föds eller sen före han kan röra på sig. Det där att nyfödda sover hela tiden ska man inte räkna med. E. har aldrig sovit så mycket som han borde för sin ålder. Som nyfödd sov han bara 20 min i taget och bara i famnen. Dessutom åt han minst en gång i timmen och vägrade dricka från flaska. Lycka till med mäklarbesöket!

  VastaaPoista
 8. Jag håller med Petra. Med Flickan skulle det ha lyckats att flytta då hon var nyfödd för hon sov ganska bra men Lillgubben har varit ända sen början väldigt dålig på att sova och just i början sov han nästan bara i famnen. Så det skulle inte ha blivit något av flytten...

  VastaaPoista
 9. Vi flyttade ca en månad före beräknat och det gick hur bra som helst. Ville ha flytten över före bebisen kom.

  VastaaPoista
 10. Vi sålde när pojken var c. 1½ månad gammal, då var det bara visningarna som var jobbiga, att snabbt på någon timmes varsel ta sig ur lägenheten med babyn med sig och helatiden under den perioden ha lägenheten tiptop-städad... Men annars sov han ju ganska mycket så det funkade bra. Flyttade gjorde vi när han var 4 månader och det funkade också ganska bra, eftersom han var så liten då ännu.
  Vi gjorde det hela bakvänt, dvs. köpte innan vi sålde, med hjälp av ett sk. bulletlån och hade alltså dubbla lån under en kort period, men det gick jättebra, och lägenheten blev såld (Kiinteistömaailma skötte det hela jättebra!) på mindre än en vecka innan den första offentliga visningen ens hade varit.

  Men du ska se att det går bra, allt brukar ju lösa sig. Lycka till!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!