15.4.2012

Skillnad på fastighetsmäklare

Jag har så svårt att förstå hur två bostadsmäklare erbjuder sina tjänster för en procent som i pengar skulle betyda lite under 6000 euro. Medan en mäklare erbjuder sina tjänster för 1800 euro. Hur är det möjligt? Man vill ju välja den billigaste, men vågar man?

Har ni sålt lägenheter? Har ni några tips på vad man ska tänka på då man väljer en mäklare? Är det billigaste automatisk skit?

Jag blev ganska kär i en av de dyrare mäklarna och jag är säker på att hon skulle göra ett bra jobb. Men alltså det är ju så himla stor prisskillnad. Och 6000 euro är sjukt mycket pengar.

2 kommenttia :

  1. Vi har både köpt privat och sålt privat. Jag kan nog tänka mig köpa via en mäklare, men föredrar nog ändå privat. Dessutom tror jag nog vi aldrig kommer att anlita någon då det kommer till försäljning. Sjukt enkelt att inte ha mellanhänder och så behöver man ju inte betala någonting åt någon, utan får behålla hela vinsten själv. När man väl sätter sig in i saken, märker man nog att det inte finns så mycket risker i att sälja ensam. Dessutom kommer man väldigt långt med lite bondvett. Nu gäller min åsikt höghuslägneheter, vet inte om jag skulle våga aggera ensam om det skulle handla om egnahemshus, då är det ju lite andra regler.

    VastaaPoista
  2. Maria vitsi så lustigt att du tänker precis tvärtom. Om jag ser en lägenhetsannons på t.ex. Oikotie och märker att det är en privat försäljare så är steget mycket längre för mig att fara och titta på kämppän. Känns så mycket lättare att det är en som inte bor där som finns på plats då man far och kollar. Vet inte varför :)

    Sen känns det nog som att jag inte vet något om all sälja lägenheter. Och just nu har jag så mycket annat att tänka på att jag inte skulle villa sälja själv utan låter hellre någon anna sköta det. Men 6000 euro är nog en saftig summa för något man i princip kan göra själv.

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!