14.4.2012

Sorgligt...

Då har det hänt igen. En man har tagit livet av sin familj och sig själv. Hur mycket jag än försöker, så kan jag inte förstå hur man tänker då.

På något plan kan jag fatta att man själv tänker att man inte orkar och kanske är så idiotisk att man tar livet av sig för att göra allt lättare. Men varför låter man inte sina barn fortsätta sina liv? Eller varför gör man ens så mot sina barn? Att man tar livet av sig själv. Det är nog höjden på egoism.

Höjden på egoism är också sättet som mannen tog livet av sig själv. Att köra emot en lastbil på en landsväg. Kan man då inte göra det för sig själv utan att skada andra?

En gång... för många år sedan. Under mina tyngsta år. Märkte jag att jag en gång tänkte tanken: Alla skulle ha det mycket lättare om jag inte fanns. Sekunden efter den tanken blev jag rädd. Att jag ens tänkte så. Jag hade lyckan att ha ett starkt skyddsnät och människor som stöttade och hjälpte och brydde sig. Om man inte har det... då kan jag förstå att självmord känns som den enda utvägen. Sorgligt. Väldigt sorgligt.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!