25.5.2012

Babystuff

Förutom kalsare så har vi försökt skaffa babystuff. Känns kiva att kunna ha en del färdigt hemma så att man inte direkt efter att man kommit hem från BB behöver ränna i butiker.

Vi kände oss riktigt borttappade där på babystuffavdelningen. Inte har vi ju en aning om vad som behövs. Men detta kom vi hem med. Vad saknar vi för den första veckan?

10 kommenttia :

 1. Vet ju inte hur du/ni har tänkt göra med amningen. Men ifall du tänkt försöka amma så rekommenderar jag att ni har ett par ersättningsburkar hemma, ifall om. Inte så skoj att måsta hanlda mitti natten med en hungrig bebbe och bröst som inte ger mjölk.. Inte stor peng som går till spillo ifall de inte blir använda före "bäste före".

  Lite disflatyl/cuplaton-droppar kan också vara bra att ha hemma färdigt. Fall bebis skulle få luftbubblor (i samband med hungrig bebis som äter så snabbt att han sväljer luft tex.) som varken vill upp eller ner kan dessa hjälpa.

  RELA-droppar hade vi också. Mycket mjölk för småa magar kan gör att deras mjölksyrebakteribalans rubbas. Finns i droppform att ge då.

  Visst. Dessa droppar kostar några eurosar. Men värt att ha hemma fall det behövs. Inte roligt att vara vaken många timmar mitti natten med en ledsen bebis. Visst, droppar garanterar ju inte heller en lugn bebis som sover natten lång. Men kan hjälpa delvis.

  De va mina 3st "bra att ha hemma från början".

  Jo, vitkål! Bladena är super att linda in ömma bröst med (de ska kavlas först så de blir mjuka). Svalkar först och värmer lite sen samtidigt som saften i bladen hjäler till med att läka såriga och ömma mjölkfabriker. Vid vissa sjukhus finns det också färdigt i kylskåp på bb-avdelningen.(Vet dock inte hur det är med ömma bröst ifall man väljer att inte amma alls.)

  VastaaPoista
 2. Haha! Oj vilket långt inlägg jag skrev just :D

  VastaaPoista
 3. Bra lista där ovan! Själv skulle jag ha hoppat från Replot-bron om det inte funnits Cuplaton. De är en life saver för både stora och små. :) Mjölkersättning och flaskor, samt tuttar är ju såklart bra, precis som Daniela skrev. Kan vara bra att köpa både Nan och Tutteli för vissa bebisar gillar den ena och avskyr den andra. Öronproppar är också guld.

  VastaaPoista
 4. Jag tror ni klarar er fint med det där :)

  VastaaPoista
 5. Rumpdalva åt benen:) absolut bästa får man från apoteke, ifall beben får paha vaippaihottuma. Nännisalva åt dig|
  :D nästan alla får sår i början, så salvan skyddar o hjälper att läka. Desstom rintakumi, ifall du får paha sår tar d så jävla sjukt att amma så då hjälper rintakumina, bra att ha hemma just in case..:) bröstpump?

  VastaaPoista
 6. choklad till dig =)
  långa tops och bomulls rondeller som ej luddar, det ska putsas navlar och ögon och grejer, finns speciella för babysar!
  säger som ovan, köp lite ersättning att det finns hemma!

  Tina

  VastaaPoista
 7. Vi köpte faktiskt två ersättningspaket som inte är med på den här bilden. Det rekommenderade dom på familjeförberedelsen.

  Och Cuplaton har vi nu också :)

  Tack för alla tips!

  VastaaPoista
 8. Har ni en bröstpump? Ifall det börjar spruta mjölk dag och natt och lillisen inte orkar äta allt rekommenderar jag att spara det som är överlopps och ge sen senare istället för ersättning. But thats just me.

  VastaaPoista
 9. Snabba reflexer vid blöjbyte kan vara bra att ha, ifall man inte vill ha en våt fläcl på sin blus.
  Mjölsamlare är praktisk ifall det rinner mycket mjölk från det bröst som inte ammas just för stunden.

  VastaaPoista
 10. Amningskupor av tyg, de tyckte jag var mycket skönare än dem av papper. Och så luddar de inte heller! Och en bra nännisalva, som nån redan skrev - finns en liten liten, lila tub på apoteket som är skitdyr, men superdryg. Den heter nåt i stil med Lansinoh. Jag hade ingen aning om att det skulle göra så förbannat ont i boobsen de två-tre första dagarna, och dehär grejerna hjälpte åtminstone mig!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!