14.5.2012

Besök till Barnmorskeinstitutet

Idag har vi spenderat 2,5 timmar på Kättären (Barnmorskeinstitutet). Det var vi två och ett annat par som vi råkade känna från förut som var och lyssnade på barnmorskan. Och besöket kändes jätte jätte jätte nyttigt! Att på riktigt se stället och få fråga dumma frågor av en trevlig barnmorska.

Fick inte alls samma ångest som av förlossningsvideon. Klart jag fortfarande är rädd men jag ska nog klara det. Lite tråkigt är det ju att det på sommaren är sådan födelserusning (Varför det? Knasar inte folk mest sommaren, eller?) att det inte är sagt att man ryms i Kättären och att man har sämre möjlighet till familjerum. Men man får sedan ta det som det kommer. Jag skulle ändå väldigt gärna föda på Kättären som är det äldsta förlossningssjukhuset. Och så är jag ju själv född där också.

En robocopstol. På Relax Birth ska man ergonomiskt sitta och klämma fram ungen. Har någon av er testat den?

Man kan också föda i sängen.

"Walk with me..."

Redo inför nästa förlossning.

Herregud så jag längtar till tiden efter förlossningen... 

4 kommenttia :

 1. Kättären är bra. Jag hade velat testa Relax birth-stolen, men fick inte göra det (högt blodtryck räknades som en komplikation och då gick stolen bort).

  Jag födde andra augusti i fjol och vi kom in på eftermiddagen vid tretiden. Tidigare på dagen var det stopp och hade vi behövt komma in då hade dom dirigerat om oss. Men när det väl var dags för oss var det jättelugnt på avdelningen och de första timmarna var vi de enda där, så det kan ändra väldigt snabbt. Men rusningen tidigare på dagen gjorde att vi inte fick något familjerum när det var dags för att komma upp på själva avdelningen vid tretiden på natten. Min man fick alltså åka hem för några timmar och så återvände han på morgonen och under förmiddagen fick vi sedan ett familjerum. Ingen panik alltså nödvändigtvis fast man inte skulle få ett familjerum direkt. Vi var sedan kvar i tre eller fyra dagar, minns inte, för vår bebbe gick ner lite för mycket i vikt och vi fick stanna kvar för observation.

  VastaaPoista
 2. Vad skönt att höra Maria! Hoppas vi också får utrymme :)

  VastaaPoista
 3. För oss gick det så att vi skulle till kvinnis men det var fullt där så vi dirigerades till kättären! O vi är nog jätte nöjda, familjerummen var egentligen fulla men dom fixade ett litet "eristyshuone" åt oss som familjerum. Trångt var de men gjorde inget! Om det blir fler barn så blir det nog kättären igen!

  VastaaPoista
 4. Vad roligt att höra att ni var nöjda men Kättären NM.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!