7.5.2012

Den nya frågan

Alla har ju sina favoriter.

Cocis eller Pepsi?
Tampax eller OB?
Marabou eller Fazer?
Mac eller PC?
Golden Cap eller UpCider?
HIFK eller Jokerit?
Iltasanomat eller Iltalehti?

Alla dom där har jag ett svar på. Men den nya frågan är:

Pampers eller Libero?

15 kommenttia :

 1. Har faktiskt aldrig tänkt längre i den frågan än att Lidl blöjor släpper igenom. Jag har alltså ingen aning om vilket märke vi använder men det är nog alltid just Libero eller Pampers. Tycks alltså inte spela så stor skillnad :)

  VastaaPoista
 2. tjaa... vi använder båda,, beror på pris rabatter och baby rumpan. . Viggo kunde inte ha pampers och morris kan ha allt. . .bunkra ej blöjor fören bebisen kommer ,köp hem ett paket att börja med, de flesta tycker pampers är mjukare i början

  Tina

  VastaaPoista
 3. Här är det Pampers som gäller av den enkla orsaken att Libero blöjorna inte passar på vår flicka utan läcker.

  VastaaPoista
 4. Ingendera, muminblöjorna är bäst! De känns inte alls lika plastiga som pampers eller liberos. Pirkka-blöjorna är också okej. Mumin- och pirkkablöjorna tillverkas dessutom här i sydvästra Finland.

  VastaaPoista
 5. Ettan luktade kiss direkt med Pampers så definitivt Libero där. Tvåan har haft Libero men vi varvar med Pampers byxblöjor ibland.
  Libero känns definitivt mjukare och mindre "kemiska", enligt mig.

  VastaaPoista
 6. En annan Pia7.5.2012 21.32

  Vi har använt Libero av den enkla orsaken att Pampers inte hade lika mycket stoppning bakåt, och vår tös var skicklig på "nack-skott" 3-4ggr per dag och Libero var den som sög i sig det. Andra märken än dessa två har vi inte testat.
  Så det beror på hurdan typ man har, vilket håll det strittar åt ;D

  VastaaPoista
 7. Av de där två är det Libero, när Skrutten var mindre använde vi mycket tygisar men nu blir det mest Mumin eller Huggies.

  VastaaPoista
 8. Om man ska välja mellan dom två så Libero! Flickan kunde inte använda Pampers för de släppte allt ut på sidorna (hon var visst för spinkig) och de hölls inte upp på henne (byxblöjorna) och tejpblöjorna fick man sätta tejparna fast i kors för att de skulle vara tillräckligt spända. Men det beror ju på babyn. Lillgubben skulle säkert kunna använda dem, men jag tycker de känns väldigt kemiska och otrevliga. Det känns som om det skulle finnas något "vasst" (kommer på såndär lasivilla man använder till isolering) in i blöjan :(

  Nu har vi använt tygblöjor + antingen Mumin eller Naty/Natur för Mumin är inhemskt och Naty är biohajoavaa. Man kan väl inte kasta dem i komposten men de lär vara lite naturvänligare än vanliga plastblöjor.

  Men tidigare använde vi alltid Libero. Och så får man koder från blöjpaketen och poäng av dem och så kan man beställa något från deras Liberoclub :) Men kanske Pampers också har nåt sånt.

  VastaaPoista
 9. Vi upplevde pampers som bäst!! Liberon läckte i början så mycke när dendär slangen där mellan benen gjotde sitt;) pampers definitivt- använder nu storlek 3 å de e super,håller jätte bra,men liberon vågar jag inte lita på-kan ha den typ hemma på, om man byter mer ofta:)
  Sen säger dom att liberon e bättre när babyn blir äldre-min systerdotter på ett å ett halft använder bara liberon :)
  Men i början också pampers!

  VastaaPoista
 10. Pampers,vid sidan om tygisar.De är lite tunnare än de andra tycker jag. Mumin funkade med mellansonen men nu då vi testade med minstingen så läckte de mycket mer än tygisarna och det är inte vad jag vill sätta mina pengar på..

  VastaaPoista
 11. Libero används hemma hos oss å det funkar bättre än Pampers. Men de e väl bara att prova sig fram :)

  VastaaPoista
 12. Hahaa okej det var visst inte en så lätt fråga det :) Nå det är bara att köpa någondera och se vad som händer. Om ett år kanske jag har en åsikt i den här frågan.

  VastaaPoista
 13. Jag lärde mig att Pampers är tunnare (håller lika bra, men barnet behöver då int ha så myky tavara mellan benen, tycker så synd om dem då annors som inte kan röra på sig å om de ännu har massa blöja mellan benen, buhuu)! Å de känns mer mjuka, tygaktiga än Libero som vi emellanåt måstat prova. Å huuu, mumin? Hur kan nån rekommendera dem, förutom att de är inhemska å ekologisla - grym "pappershög" man trottar på barnet!

  VastaaPoista
 14. Äsch, här tänkte jag ge mitt svar på vilket märke jag föredrar och så handlar allt om blöjor :P

  VastaaPoista
 15. Har sett det mesta på mina dagisbarn och jag kan säga att jag tyckte definitivt inte om Muminblöjorna. Massor "extra" som bara va i vägen då man sku sätta på blöjan och så svåra att få på ordentligt, tycker bara de läckte hela tiden! Pampers och Libero passar olika på olika barn, så bara att testa sig fram som det redan sades! :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!