13.5.2012

Lathet

Jag insåg idag att vi aldrig bäddar sängen. Utom då vi får gäster. Det är ju så fint då det är bäddat men orkah.

Borde man börja bädda? Bäddar ni sängen varje dag?

8 kommenttia :

 1. Sedan jag flyttade hemifrån sex år sedan har jag bäddat sängen allt som allt kanske femton gånger. Bra att man har en dörr till sovrummet...

  VastaaPoista
 2. 6 av 7 dagar bäddar jag sängen. Det är nog av ren vana - dessutom tycker jag om att se en fint bäddad säng... =) Den ser mer inbjudande ut än då täckena ligger huller om buller.

  Men så är jag lite av en pedant också... ;)

  VastaaPoista
 3. Jepp, varje dag. Men det beror bara på att min man har uppfostrats av en italiensk pendant-mamma och därför vill bädda varje dag. Nu har han smittat mig med bäddningshysterin. Det är så mycket skönare att krypa ner mellan välutsträckta avsvalkade lakan än i hullerbuller svettlakan.

  VastaaPoista
 4. En kompis till mig menade att man inte har stigit upp om man inte bäddar sängen. Vilket jag tycker att stämmer till en viss del.
  I det här hushåller viker vi bara täckena på mitten (på längden) och så ser det mycket bättre ut. Det tar ju inte länge heller. Sängöverkastet kommer bara på ibland då vi får besök. :)

  VastaaPoista
 5. Ojoj jag är tydligen inte pedant alls. Då vi bodde i en etta så bäddade vi nog nästan varje dag, men nu ser man ju liksom inte sängen då den står i sovrummet. :) Out of sight, out of mind :P

  Men jag vill påpeka att sängen vädras bättre om den är obäddad och inte har något sängöverkast. Öööh, det låter väl som en bra orsak att inte bädda? :D

  VastaaPoista
 6. Jag bäddar sängen högst en gång i veckan. Oftast på veckoslut eller ledig dag då man är hemma mycket. Och sen när vi får gäster förstås. Annars får det oftast vara. Stor skillnad liksom!

  VastaaPoista
 7. Sover i loftsäng där höjden från madrassen till taket är mindre en än meter, så nej, jag bäddar inte :D Det är både otroligt svårt att bädda den utan att skada sig själv och hemskt onödigt då få av mina gäster är över 2,50m långa och ser upp i sängen.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!