15.5.2012

Mammaledighetsrutiner

Jag funderar väldigt mycket på mammaledigheten nu. Imorgon är min sista dag på redaktionen och på fredag blir det en annorlunda jobbdag. Och sen är jag ledig. Och jag är väldigt rädd för att jag kommer att bli uttråkad av att vara ledig utan 3jorn. Så jag har funderat på att jag kanske borde börja med nya mammaledighetsrutiner. Detta har jag tänkt införa:

- Ska försöka hitta en Hesare-prenumeration på rabatt och beställa så att första tidningen kommer på måndag. Jag ska äta långsam frukost och läsa tidningen.

- Enligt min mycket vetenskapliga undersökning bäddar de flesta sängen nästan varje dag. Jag fick dåligt samvete så jag ska försöka bädda den på förmiddagen. Då man är hemma dagarna i ända så ser man ju sängen mer än förut.

- Jag ska göra lite preggojumpparörelser dagligen. Har varit ganska dålig på det eftersom jag varit så trött efter jobbet.

- Jag ska gå ut en liten sväng dagligen (inte obligatoriskt om den är skit väder).

- Jag ska ligga och vila en del och läsa lite böcker. (Tips på bra böcker mottages). Päikkäre är tillåtna.

- Gå igenom skåp och lådor och packa inför flytten i små doser.

Har ni tips på några andra bra mammaledighetsrutiner? Har ni blivit uttråkade eller har ni njutit?

7 kommenttia :

 1. De första dagarna var värst för jag saknade mina arbetskompisar så mycket men sen blev det nog bara skönt. Jag gjorde nytta (städa, byka etc) i små doser o varvade med att ligga på soffbottnet o läsa eller surfa på nätet. Gick ut o gå så gott som varje dag o satsade på matlagningen (hade alltid maten färdig när K kom hem vilket inte hänt före o inte efter heller...).
  Nu med en vild 1-åring i huset kan jag ibland sakna den där lugna, lediga tiden då det var alldeles okej att vara lat o bara tänka på sig själv... :)Så mitt tips är att göra just det du för stunden känner för att göra!

  VastaaPoista
 2. Första gången jag blev mammaledig hade vi just flyttat hit och hade sovrumsremppa på gång så jag tror största delen av tiden gick åt att fixa det och ordna saker på plats osv. Andra gången hade jag en 1,5 åring som höll mig aktiverad så dagarna såg precis ut som innan mammaledigheten också :) Men jag rekommenderar också att göra precis som det känns just i den stunden. Vila tillräckligt, det märkte jag nu under andra förlossningen att jag inte hade gjort tillräckligt dygnet innan förlossningen eftersom vi hade gäster, och det kändes nog...

  Ifall du vill ha sällskap på promenader så kommer vi gärna med, saknar ganska ofta vuxet sällskap under dagarna :)

  VastaaPoista
 3. gör dig snygg för förlossning! gud vet när du har tid igen att vaxa ben, bikinilinje, plocka ögonbryn, fixa håret (kom ihåg hår snoddar till sjukhusväskan) gå och köp en tvål,schampoo och balsam som doftar underbart och är lite dyrare som du kan packa med till sjukhuset, det är sååå skönt att när allt är klart att bara duscha! köp även någe gott gott för om karate kid kommer på kvällen så kanske ni har hållit på hela dagen och ALLT är stängt på natten och du kan ju vara vrål hungrig!

  om du är riktigt hurtig , fyll på i frysen, så ni har mat, köp hem extra toa artiklar en tutt, och sånt, du vet ju inte när du vill gå ut till butiken igen, kan ju ta några dagar..

  jag hade sååå snygga tånåglar på Morris förlossning att alla barnmorskor fråga hur mår jag och guuud vad snygga naglar =)

  eller har du riktigt tråkigt kan du ju komma och bära en låda den 2 juni i sibbo =) eller leka med Morris

  ha det bra och njut
  Tina

  VastaaPoista
 4. Bloggläsaren16.5.2012 15.34

  Oj så fina råd av Tina! Jag börjar min "ledighet" nästa vecka och har som mål att tvätta igenom mammalådans kläder. Efter det: typ se på daytime television och äta glass.

  VastaaPoista
 5. Jee tack för era fina tips! :)

  VastaaPoista
 6. Du skall skaffa en bioroskis nu när du har tid!A

  VastaaPoista
 7. A - Hahaha hyvä idea! Men kanske först till nästa lägenhet. O sen kan det hända att jag inte har tid med bioroskis mer då jag har en baby. :P

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!