28.5.2012

Njut nu av din ensamhet

Man borde säkert inte öppna sig då man har en dålig dag. Men att jag kan bli provocerad av folks kommentarer ibland. Och det värsta är att folk brukar mena väl då de säger så, men jag blir galen.

Om man råkar säga eller skriva att man har tråkigt då man är mammaledig (Varför skulle man inte ha det om man är ledig dagarna i ända utan sällskap för alla andra är på jobb och man inte annors heller är en människa som orkar ligga hemma flera dagar i sträck? Jag är fortfarande samma människa som förut. Jag är fortfarande barnlös.) så brukar man få höra (oftast av folk som själv har småbarn):

- Njut nu av ensamheten och lugnet så länge det varar.

Jo, visst skulle jag njuta om jag hade semester och kunde göra en massa kul saker och fara till olika roliga ställen med min man och kompisar, sådär som semester brukat vara hittills. Jag har inte tidigare heller njutit av ensamhet, varför skulle jag göra det nu? Jag har inte tidigare heller kunnat njuta långa tider av att göra ingenting hemma, eller ligga i soffan och titta på daytime-teve dagarna i ända utan att börja klättra upp längs väggarna.

Det verkar som folk glömt bort hur de själva hade det då de var höggravida. Det är väl klart man vill att babyn ska börja komma då man är stor som ett hus och inte har det bra att vara i sin egen kropp. Det är klart man är otålig och ser fram emot sitt nya liv med den nya familjemedlemmen. Varför skulle vi annors ha valt att försöka bli gravida?

Jo jag vet att folk menar väl. Men det är en föga tröst då man helst av allt skulle ha sin baby i sina armar och kunna sluta leva i ett tomrum och ett evigt väntande och kunna vända blad till det nya livet. Jag måste komma ihåg att inte själv släppa ur mig den där frasen till någon höggravid i framtiden fast jag säkert skulle ha lust.

Jepp. En vecka mammaledighet avklarad. I värsta fall nästan åtta veckor kvar. Ingen vill läsa min blogg om fem veckor. Jag kommer att vara så aggro.


9 kommenttia :

 1. Och skriv nu för guds skull inte att du har slött sen när du är hemma med bebisen! Som sover hela tiden många långa månader. Booooring. Har ett sommar- och ett vinterbarn och skulle det första inte ha fötts på sommaren skulle jag ha dött av tristess. Nu tillbringade jag/vi hela sommaren ute på jakt efter underhållning.
  Lycka till med allt!

  VastaaPoista
 2. Hahaa man är väl lyckligt lottad om babyn sover många långa månader :) Jo, sommarbarn är väl nice, men jag tror vi har helt tillräckligt med äventyr med att lära oss vardagsrumban och med att lära känna vår son. Och det ska bli så skönt att få tillbaka sin kropp. Eller nåja, delvis iaf. Sonen huserar väl vid tissen :P

  VastaaPoista
 3. Jo, alla sade åt mig "passa på nu och njut medan babyn är på insidan, du kommer att sakna dom där små buffarna sen!" aka hiljast. Inte en endaste en gång har jag önskat att jag skulle få känna dom där "små buffarna"(läs hyppypotkuna), men då passade ju mina ungar på att mysa inne i 43 veckor också...

  VastaaPoista
 4. Du låter precis som jag så I feel you. Verkligen! Det är ju bara det tråkiga att åtminstone jag kände mig precis lika ensam efter att Alva föddes, man har ju liksom inte precis sällskap av en liten korv.
  Hoppas ni får boendet i skick och att du hittar någo aktiviteter (sen när du är ensam igen med lillen) som ni kan syssla med om dagarna.

  VastaaPoista
 5. Vilken tur att jag jobbar ännu till och med nästa vecka, känns som om tiden kanske inte hinner bli så lång sedan innan beräknat, skall ju inreda barnrummet också, vilket inte är gjort ännu. Kämpa på han kan ju komma tidigare också! Jag börjar väl blogga om min vardag när jag går på ledighet så kan vi ha långa dagar tillsammans..

  VastaaPoista
 6. Bloggläsare29.5.2012 8.16

  :-D
  Jepp, ibland känner man sig som en vandrande mage. Har inte fått jättetråkigt än efter andra dagen på ledigt, men antar att det kommer!

  VastaaPoista
 7. Först säger folk åt en att man skall njuta så länge man är gravid och vet var man har ungen, ta vara på all ledig tid tillsammans m.m. Hmm så himla enkelt det var. Och se till att sova ordentligt så länge ni får, ( man kan ju inte spara sömn heller) Så innan vi fick barn trodde jag att vi ständigt skulle gå runt i sömndimman, döm vår förvåning när vi fick ett barn som faktiskt sover och har vakat endast 2 h med sammanlagt under två månader. Nu igen säger människorna åt oss, njut så länge det varar, ni skall se nog får ni vaka. Människor har en förmåga att berätta det värsta och överdriva. När jag var gravid sa jag till sist men herregud varför skaffar ni barn om det är så jävla jobbigt? Då blev människorna tysta! Man lär sig att ignorera kommentarerna. ta ingen stress över att vara mammaledig, gör precis vad du känner för och orkar göra.

  VastaaPoista
 8. alltså att vara mamma ledig med eller utan bebis kan vara sååå fruktansvärt tråkigt... men det handla om att få nya vanor att lära sig att ta det lugnt, för när man ammar, byter blöjor eller klär på bebisar och barn så måste man lära sig att ta det lugnt! men för barn är det viktigt att det finns rutiner och tro det eller ej så lär man nog sig att hitta rutiner och hitta glädjen i att vara "ensam" hemma med bebisen! men joooo det kan vara såååå tråkigt med!

  Tina

  VastaaPoista
 9. Åååh vilka fina kommentarer! Jag fick så mycket bättre fiilis av er! Tack snälla ni! :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!