5.5.2012

Vill majoriteten av papporna inte vara hemma?

För att återkomma till Vauva-tidningen (nää det stod nog inget nytt i juttun om sömnproblemen och krämporna). Det talas ju så himla mycket om att föräldraledigheterna borde delas jämnt mellan båda föräldrarna, att männen borde ha möjlighet att vara mer hemma.

Därför blev jag väldigt förvånad över resultatet i Vauva-tidningens undersökning (se bilden nedan). Ca. 260 pappor har svarat.

3 kommenttia :

 1. Jag tror att det är något som är sådär långsamt och trögt att ändra på, det tar tid. Men det går väl åt rätt håll. Jag hoppas att våra egna barn i framtiden har en annan syn på det.

  VastaaPoista
 2. Jag tror att det kan ha ekonomiska orsaker också faktiskt... Ofta (inte alltid, men ofta) är det mannen som har högre lön och paret tjänar helt enkelt mer på att mamman är hemma mera.
  Men jag tycker absolut att det borde vara 50/50 - om man vill!

  Min pappa var inte hemma med oss överhuvudtaget och även om jag har en bra relation med pappa så tror jag att den hade varit ännu bättre om han hade varit pappaledig också...

  VastaaPoista
 3. Jag _tror_ också att det är en attityd fråga. Många män känner kanske att det inte är lika kapabla som mamman att ta hand om barn, därför anser de att det är bättre att mamman är hemma. Du vet, den där föreställningen om manligt och kvinnligt och vad vi kan och inte kan. Eller så njuter de (som om män är en enda homogen grupp) av att gå på jobb och slippa bjölbyten/vaknätter/sandlådshäng ect.? Vad vet jag.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!