7.6.2012

Alltid går inte drömmarna i uppfyllelse...

Om vi inte hittar ett hem så kanske vi kan köpa Maria och Reino Nordins hus i Nummela. Det är nu till salu. Halvfärdigt.

Ni som tittat på Iholla vet ju vem jag talar om. När vi begav oss in i processen sälja lägenhet-föda barn-hitta ny lägenhet, så sa jag till 3jorn att det KAN INTE bli lika fittigt som Maria och Reino i Iholla-serien har det. Ett litet barn, en nyfödd baby, bygga hus, bo hos sin mamma och en idiot till man (Sori Reino, men jag är inte alls imponerad av ditt beteende). Tydligen blev det för mycket till slut för dem. Och jag tycker att det är modigt av dem att sälja fast huset nästan är färdigt.

Maria skrev om att ge upp drömmen i sin blogg och jag tycker det här var ganska bra skrivet:

"Niin vaikeaa kuin se onkin myöntää, viimeisillä voimilla päätimme perunamaan sijaan kääntää katseet ympäri ja takaisin lähtöruutuun. Unelmat pysyköön unelmina. Toistan itseäni, mutta olen tästä aina vaan varmempi, mitä vähemmän vähemmän neliöitä, sitä vähemmän tavaraa ja vähemmän huolia."

Det kanske kan vara bra att komma ihåg då vi drömmer om vårt perfekta radhus med fyra rum, mycket skåputrymme, bra läge och förbindelser, två toaletter, fjärrvärme etc etc. Vi måste bara hålla oss fokuserade på dom saker som är de viktigaste för oss fast det då kan innebära mindre kvadrater i vårt hem.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!