18.6.2012

Elefantgrannen

Alltså det är ju skillnad på att bo i höghus och att bo i egnahemshus. Jag har bott i höghus hela mitt liv (ett halvt år bodde jag i radhus). Och i höghus får man ju stå ut med ljud från grannarna. Men då folk flyttar från egnahemshus till höghus så fattar de inte alltid skillnaden (det gäller givetvis inte alla, bara vissa).

Det har hänt förändringar i vår övrevåning. Där bodde en ensam mommo förut och jag uppskattade nog inte hennes stillsamhet förut. Nu bor där nämligen ett par.

Mannen går som en elefant med hälarna före så att man hör varenda steg han tar. Dessutom verkar han promenera ett maraton där uppe varje dag. Kan man inte gå ut och promenera istället för att gå fram och tillbaka i sin lägenhet? Han kissar också med full kraft rakt i vattnet i toalettstolen. Det känns skönt att veta hur många gånger om dagen grannen kissar och att han inte har prostatabesvär. Not.

Sen hackas det mot värmeelementen. Alla vet ju att man inte gör så för det ekar i hela huset. Det spelas techno på full volym så att jag inte hör köksradion. Det skriks sent på kvällen (som t.ex. nu). Det faller en massa saker i golvet så att man får sydäre.

Jag har ännu inte kommit underfunn med om typerna flyttat hit från landet eller om de glömt någon viktig isolering då de remppade. Men det jag vet är att jag saknar mommon och att det känns skönt att flytta bort.

Jag har också planerat hämnas med babygråt vid köksfläkten så att de säkert inte missar det. Kanske också via deras brevinkast mitt i natten?

4 kommenttia :

 1. Kan dom ha glömt att sätta den där dämpningen som skall under parketten? eller inte lagt dit golvet än? Jag har bott i höghus hela mitt liv (förutom nu då) och jag har aldrig hört någon kissa ;) Du kan be disponenten kolla upp det, för int skall man störas sådär mycket i sitt eget hem.

  VastaaPoista
 2. Här hörs nog kissande också.Rören hämtar väl ljuden med sig. Det är rätt bra isolerat åt sidorna men genom golvet och taket hörs nog en hel del.

  VastaaPoista
 3. Jo som sagt så vet jag inte om det är mommon som varit super tyst eller om det är något fel någonstans. Men jag är väldigt glad över att vi flyttar snart och att det inte är mitt problem sen mer.

  VastaaPoista
 4. Voj jumalauta det där med promenerandet över golvet känner jag SÅ bra igen. Helt otroligt vilket jävla ljud min granne (ovanpå) har när han gör det. Det dundrar som fan och det ska promeneras fram och tillbaka dagarna och nätterna i ända. ADHD-problem kanske? Skriik.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!