27.6.2012

En ny nivå av stress

Jag är en kontrollfreak. Det finns säkert värre kontrollfreakar än jag, men jag är en kontrollfreak i någon mån. En kontrollfreak brukar stressa ganska mycket. Ska vi ordna fest så brukar jag vara helt sönderstressad. Om man ska resa så brukar jag bli stressad av att packa och planera resan. Ibland kan jag bli stressad på jobbet om det är väldigt mycket på en gång. Då jag studerade kunde jag stressa före en tent eller en presentation. Ibland blir jag stressad om jag har mycket som jag måste hinna med på en kort tid. Och stress är bra. I måttlig mängd. Men just nu känns det som om all stress jag känt förut har varit ganska ytlig stress.

Just nu upplever jag en helt ny nivå av stress. Förutom graviditeten och förlossningen som kan ske imorgon eller om två veckor har vi ju vårt hemproblem.

Vi sålde lägenheten i våras. Vi har fortfarande inte hittat ett nytt hem. Om en månad ska vi flytta ut. Med en liten bebis. Och jag vet inte vart. En kontrollfreaks mardröm. Bostadsmarknaden har tystnat till sommaren och det kommer ganska få nya lägenheter till salu just nu. Jag är livrädd att vi ska göra ett panikköp pga. situationen och så blir vi tvungna att flytta igen om några år för att vi inte trivs.

På kvällarna brukar jag börja fundera på situationen och jag känner en väldig stress och ångest och får en klump i halsen. Jag går upp kl. 02 och surfar runt och kollar om jag missat någon bra lägenhet av misstag. Men det har jag aldrig gjort.

Hur kan det vara så svårt att hitta ett hem i en så stor stad som Helsingfors? Snart åker vi till Rovaniemi och köper ett fint hus där för samma pris som man köper en enrummare i stan.

Jag är glad över att vi sålde och jag längtar verkligen bort. Men jag längtar till vårt egna nya hem. Där vi ska bygga upp vårt nya familjeliv.

5 kommenttia :

 1. Man KAN bo hos någonderas föräldrar också med nyfödd baby, vi bodde hos svärrisarna en tid efterom man fick nycklarna till den nybyggda lägenheten först samma dag som äldsta sonen föddes.
  Men såklart jag hoppas att ni hittar DEN RÄTTE lägenheten nu kvickt!

  VastaaPoista
 2. Och vet du, även om den perfekta lägenheten inte skulle dyka upp just nu så kan man ju faktiskt flytta vidare efter några år också - om man inte trivs i den man hamnar välja just nu. Eller kanske n kan hyra något tills vidare? Eller kolla på andra områden? Vi skulle ju aaaldrig till Esbo och nu är vi här (bara för att jag en natt tänkte att "nämen, jag kollar lite andra delar av stan" och jag skulle inte kunna vara mer nöjd.

  VastaaPoista
 3. Men Hannah var letade ni från första början? Jag sku bara så gäääärna hitta något där man kan bo en tid så att man inte skulle måsta gå igenom flyttrumban igen.

  VastaaPoista
 4. mitt tips är att expandera söket. Vi sökte ursprungligen en 20m2 större lägenhet än den vi bor i nu (i ett annat område), men hittade inget. så småning om minskade jag på kvadraten och vips! Drömhuset har vi bott i över 6 år.
  Men kanske hyra i det område ni vill flytta till? då får man ju se om det uppfyller önskningarna utan att binda sig.

  VastaaPoista
 5. Vi bodde i en tvåa i Rödbergen och sökte större lägenhet i stan men allt är ju så vinigt dyrt. Så vips bor vi i egnahemshus i Esbo! Men det var liksom huset (och goda förbindelser in till stan) som sålde hela Esbo-grejen åt oss. Genast vi körde in på gården visste vi att that´s it. Så har det varit med alla de tre hem jag köpt till dags dato. Man bara vet. :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!