10.6.2012

Förlossningsmusik

Hey ni som haft musik till förlossningen! Ska man liksom ha lugnande och avslappnande musik? Eller kanske något som man blir glad och peppad av? Kanske jag borde fråga musikchefens åsikt på jobbet? Musik är ju trots allt hans jobb. Heh.

4 kommenttia :

 1. Bra fråga, har funderat på samma sak inför nästa gång. Hade ingen musik senast och vill absolut pröva nu. Jag har för mig att samma musik som när man joggar (peppande) skulle passa men kanske göra en playlist av båda och kolla sen vad som känns bra?

  VastaaPoista
 2. Jag gjorde en playlist av olika chill biisin från Café del Mar skivor, funkade bra på första förlossningen. Andra gången hann vi inte lyssna på något. Nu använder vi chill-cd:n som vilomusik då 3-åringen skall sova dagssömn.

  VastaaPoista
 3. Har följt med din blogg ett tag, det är roligt att läsa då vi nästan är lika långt i våra graviditeter (tror jag är ett par veckor efter dig).

  I min förra förlossning hade jag "avslappnande" (irriterande för mig) och lugn musik, som jag egentligen inte är ett så stort fan av men "alla" sa att man ska lyssna på sånt då man föder, och det funkade inte alls. Nu känner jag att jag hellre vill lyssna på musik som jag "går igång på" och gillar, så denna gång är Ipoden laddad med Petri Nygård, Shakira och Robyn. Och sen önskar jag att föda t.ex. den 29.6 då Kent spelar på Hietsun, om det sku höras till Kvinnis?;)

  Så gå efter egen känsla, det är mitt tips :)

  VastaaPoista
 4. Hmm kanske det blir två olika sorters musik så får man kolla vad man känner för sedan.

  Plutten - Hahhaaa Kent hörs säkert inte ända till Kättären. Voi damn! :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!