3.6.2012

Förvirrningen stiger

Förlåt för tystnaden! Har varit en lite ångestfylld dag. Var på en visning i en annan förort än vi tänkt oss. Och jag är riktigt förvirrad nu med hela lägenhetsköpandet. Hur ska vi veta att vi gör ett bra val? Ska vi bo i radhus eller höghus? Vardå? Var trivs vi? Köper vi för dyrt? Var har KarateKid det bäst? Ska vi ha 4 rum eller klarar vi oss med en stor trerummare? Argh. Jag vet inget mer.

6 kommenttia :

 1. Kan tyvärr inte svara på alla frågor men om ni tänkt bo längre än typ två år rekommenderar jag fyra rum. Ja och Degerö rekommenderar jag ju alltid.

  VastaaPoista
 2. Karate Kid har det såklart bäst med er, oberoende av var och hur ni bor. Angående rumsantal så tror jag man klarar sig med det man ställt sig in på. Vi bor i en tvåa med en tiomånadersbebbe och har tänkt att vi ska klara oss åtminstone till tvåårsdagen. Sedan tänker vi att vi nog ska rymmas i en trea också med eventuellt småsyskon. Men bodde vi större nu skulle det säkert kännas omöjligt att bo så här smått.

  VastaaPoista
 3. vi har 2 1/2 rum på fyra personer och har inte tänkt flytta. hjärterum och stjärterum du vet! Så länge barnen är små kan dom dela rum (eller 6m2 "avsats" som i vårt fall) och man klarar sig med betydligt mindre än man tror.

  VastaaPoista
 4. Köpte själv min första lägenhet för inte så länge sedan.. den var i dåligt skick så det var kanske en stor del jag funderade på.
  Iallafall så har jag alltid bott i egnahemshus (förutom studietiden) så jag önskar nästa gång jag flyttar inte är ett höghus :)
  Men vi är alla olika.. radhus skulle jag själv föredra..

  VastaaPoista
 5. Jag skulle trivas bättre i radhus tror jag. Det är härligt med egen gård. Att området är lungt, har bra kollektivtrafik och service nära skulle också vara viktigt för mig. Om priset är så dyrt att man tänker på det för mycket så är det kanske för dyrt! Och jag tror också man klarar sig bra på trerummare. Ni kan ju alltid flytta om ca. 5 år om det är för trångt...

  VastaaPoista
 6. Det är ju just det. Vill man ha 4 rum och gård så hamnar man ut i periferin med vår budget (om man inte vill köpa en 60-talsrivare). Om man bor i 3 rum så har vi möjlighet att hitta något vid ganska bra förbindelser (läs: spår, liksom tåg eller metro).

  Problemet är alltså det att 3jorn har ganska stor dator och han behöver en arbetshörna. Vi har nog tänk att två barn kunde helt bra bo i samma rum. Åtminstone till skolåldern eller så. Vi har båda delat rum med våra syskon och det var aldrig några problem. Så det fjärde rummet skulle bli ett arbetsrum. Åtminstone för många år framåt.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!