4.6.2012

Ironiskt

Jag kom just på att det är ganska ironiskt att jag är rädd för förlossningssmärta då jag frivilligt tagit fyra tatueringar och fem piercingar. Men det är ju en helt annan sak. Som ett myggbett typ. Men kanske jag ändå inte är riktigt lika nössö som jag tror mig vara?

6 kommenttia :

 1. Nä du e nog int nössö!! Jag sku ALDRIG våga ta tatuering, livrädd för smärtan medan att nångång föda på nytt inte känns farligt...

  VastaaPoista
 2. Klart du int e nössö! De flesta andra klarar ju av förlossningssmärtorna så varför sku du int? Det kommer säkert att gå jätte bra!

  VastaaPoista
 3. När jag skulle få epidural och nervrotsbedövning förra sommaren så var jag jättenervös (de där nålarna är ju gigantiska..!) och orolig och då sa läkaren: "Jamen du har ju massa tatueringar så det här är ju ingenting för dig"

  Men jag vill nog bestämt hävda att det är STOR JÄVLA SKILLNAD!
  Ja, en tatuering gör ont men det är en helt annan typ av smärta...
  Inte alls jämförbart!

  p.s.
  Angående epiduralen så kan jag säga att ja - det gjorde ont, men det var helt hanterbart.
  Det kändes mer som ett tryck och det var över på 30 sekunder.
  Tyvärr gav det inte mig nån smärtlindring eller bedövning men jag tror nog att det är värt att testa om du är lite orolig över förlossningssmärtorna...

  VastaaPoista
 4. Hehehee I can do it!

  Jag har hört att man har så himla ont att epiduralnålen inte känns någonstans. Huj jag hatar nålar. Jag vill inte se den alls!

  VastaaPoista
 5. Jag kände i alla fall ingenting och såg inte ens skymten av en nål. De är nog proffsiga de där läkartyperna.

  VastaaPoista
 6. Det ges ju bedövning för att ge bedövningen :) Alltså att huden bedövas innan själva epiduralen sätts. Själv har jag inte fått den men av de förlossningar jag varit med på (som bm) är det nog ytterst få som kännt av nålen, o inte är det så vanligt att man ser den heller..

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!