24.6.2012

Samlade igångsättare

Okej folks! Det finns ju massor urbana legender om hur man kan få igång en förlossning. Jag har lite svårt att tro att grejerna skulle fungera (eller kanske jag inte har blivit tillräckligt desperat än?) utan tror mest det är slumpen som sätter igång förlossningen efter någon viss aktivitet.

Men jag tycker det är ganska roligt att höra dessa "trix" och tänkte att vi skulle samla ihop dem. Här kommer de som jag har hört och berätta gärna om ni har hört något som jag missat.

- Ha sex
- Gå i trappor
- Promenera
- Gör något så du måste gå på huk, som skrubba badrumsgolvet eller plocka blommor
- Tryck på öronsnibbarna
- Massera bröstvårtorna
- Gå i bastun
- Stryk kläder
- Ät kryddig mat

Finns det mer?

TILLÄGG:
Dom här har ni kommit med:
- Zonterapi
- Homeopatiska piller
- Sitt i djup kyykky
- Ät salmiak
- Risinolja (Jag har förstått att man inte rekommenderar risinolja eftersom det ökar risken att babyn bajsar i fostervattnet)
- Fotmassage
- Bowling
- Hallonbladste
- Ett halvt glas öl
- Ligga på spikmatta

14 kommenttia :

 1. Gå på zonterapi, eller gör hemmavarianten och massera insidan av hälen snett under fotknölen.
  Sitt i djup kyykky och titta på tv. akupunktur. homeopati.
  Om du är riktigt trött på att vänta skulle jag satsa på zonterapin. det fick jag på ekenäs sjukhus och Alvin föddes utan igångsättning två dagar senare (dock i v 43+3, så hemskt mycket kunde han inte vänta mera heller)
  Blev ordinerad av barnmorskan att gå på zonterapi från v. 38 nästa gång om det blir en sådan eftersom båda barnen gått så långt över.

  VastaaPoista
 2. Jag skulle också nämna fotmassage. Och så att äta salmiak. Och dricka risinolja som sätter fart på tarmarna och därmed också förlossningen.

  Zonterapitipset funderar jag på att satsa på om jag går mycket över tiden! Kanske bäst att boka in zonterapi varje dag över v40 just in case...

  VastaaPoista
 3. Uuuh zonterapi! Spännande!

  Naja - Jag har förstått att man inte rekommenderar risinolja eftersom det ökar risken att babyn kakkar i fostervattnet. Men förr i tiden användes väl bastu och risinolja ganska mycket.

  VastaaPoista
 4. Jag tipsar därmot om bowling. Det sysslade jag med på +11. 5min efter att vi va klara så satte allt i gång. Om det fungerade eller om det satta igång just för att de va på +11 vet jag inte. Men kul hade vi iaf och jag kom på andra plats :D

  Men om man har foglossning från helvetet eller andra förjävliga kräpor så kanske det inte är så lyckat att plåga sig genom ett (långt) bowlingpass.

  VastaaPoista
 5. Hallonbladste?! Kanske det funkar att bara äta hallon också :) När är det du har bf?

  VastaaPoista
 6. kolla http://www.vigors.fi/tiia.shtml- där finns zonterapi, hon e jätte bra denhär Tiia. Jag hade bokat tid till den 8.2 med tanke på att sätta igång allt, behövde ju dock inte när E föddes den 7.2 ;)

  VastaaPoista
 7. Zonterapi, just där vid fotknölen. Homeopatiska piller. Det satte igång min förlossning. Inga känningar före, tog pillren, mindre än två dygn senare var vår flicka född.

  VastaaPoista
 8. -Hallonbladste
  -Öl (typ ett halvt glas)

  VastaaPoista
 9. Hallonblandsté drack jag också av, riktigt många muggar sista dagen. :)

  Kanske ligga på spikmatta? Det ska ju slappna av och frigöra feelgoodhormoner, kanske det sku hjälpa till lite?

  VastaaPoista
 10. tvätta fönster, lägga golv, skura golv på knä då alltså . . .

  Tina

  VastaaPoista
 11. Av dom tre S:na fattas Skumppa :)
  Sauna, Seksi, Skumppa
  - lycka till!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!