13.6.2012

Sov nu sen

Ligger jag på vänster sida så har jag en moderkaka som tränger in mellan revbenen. Ligger jag på höger sida så börjar KarateKid boxas med madrassen. Bredvid mig i sängen ligger min snarkande man som jag får sparka till med jämna mellan rum. Med 1,5 timmars mellanrum går jag på toaletten. Jag har hett som fan och minns inte när jag skulle ha sovit under täcket senast. Fönstret måste vara öppet och på morgonnatten börjar fåglarna kvittra som dårar. Grannen ovanför har remppat sin lägenhet och jag misstänker att de glömt någon isolering från golvet eftersom det låter som de skulle bo hemma hos oss. Ungefär 7:30 börjar gårdskarlen dammsuga och hacka galler i trappuppgången. Om inte gårdskarlen gör det så är det övre grannen som börjar remppa kl. 7:30. Om det inte är gårdskarlen och inte grannen så är det duunarna ute på gatan som kör igång sina maskiner kl. 7:30.

Upprepa detta vareviga natt.

PS. Småbarnsföräldrar behöver inte komma med sina "Nåååå snart får du aldrig i hela ditt liv sova mera! Det är bara att vänja sig. Det blir bara jobbigare!" Dom kommentarerna hjälper ingen utom kanske er själva som får bättre fiilis av någon underlig anledning. Tack.

PPS. V*ttu.

7 kommenttia :

 1. Voih låter int alls kiva :( Jag har int själv sovit på 3 nätter nästan alls, föratt Nico e på skriba o ja har int lärt mej att sova ensam :D

  Fösök pärjäillä o hoppas Karatekid bestämmer sej föratt komma till världen snart ;)

  Krams

  VastaaPoista
 2. Hoppas du inte behöver vänta länge till och att du sedan får sova igen.

  VastaaPoista
 3. om man har riktigt varmt så svalkar after-sun kräm jätte skönt. Styrke kramar!

  VastaaPoista
 4. Kokemuksen syvällä rintaäänellä kan jag säga att det är sjukt mycket lättare att sova med en baby på tissen än med en i magen. Bara några veckor kvar! Ett tips som kan underlätta nattkissandet är att dricka massor på morgonen och förmiddagen. Då behöver man dricka mindre på kvällen och kissa mindre på natten. Funkade bra i teorin men var svårt att komma ihåg.

  /fua

  VastaaPoista
 5. Rekommenderar absolut en fläkt i sovrummet - man vänjer sig ganska snabbt vid "surrandet" och det är SÅÅÅ skönt och svalkande (även för icke-preggos)
  =)

  PS Jag fattar inte hur jag nånsin ska kunna skaffa barn för jag ÄLSKAR att sova...

  VastaaPoista
 6. Vilma - Han tycks inte snarka? Om han sku så sku du ha njutit av tystnaden :D Hehehee nä de e nog mälsää att sova ensam.

  Pia - Uuh kanske jag måste testa!

  Fua - Tack för tipset! Och tack för kommentaren som inte handlade om hur jobbigt det är sedan då bebin är ute. :)

  Jenna - Kanske vi borde hämta upp fläkten från källaren. Fast jag är rädd att 3jorn snart fryser ihjäl. :D

  VastaaPoista
 7. Med andra barnet så gav jag upp att försöka sova ungefär den sista veckan - jag gick å ligga på soffan å slötitta på tv - slumra - vakna - slötitta - slumra - vakna osv. Ja ba orka int lida i sängen. Kommer faktist int ihåg hu länge ja höll på med detta (en vecka, två, mer?) men det var tydligen vääldigt störande eftersom ja ännu också kommer ihåg det! Tsemppiä!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!