14.7.2012

Olika råd

Alltså jag får fel i huvudet av att vara nybörjarmamma. Alla ger olika instruktioner och råd. Igår sa rådgivaren en sak och idag då jag ringde till Kättären så sa de en annan. Gaaah!

Kevin sover som en ängel om dagarna men nätterna har varit riktigt tunga. Igår då alla andra människor drack öl i pubbn så satte vi Kevin i bilstolen och for ut och köra i en halv timme (han brukar alltid somna i vagnen och i bilen). Han var rosenrasande och bara skrek. Vi hade precis ammat och gett ersättning. I bilen var han tyst en stund men började sedan skrika igen. Han blev inte lugn förrän vi gav honom mycket ersättning. Suck. Han verkar liksom missnöjd mest hela tiden. Utom då han sover.

8 kommenttia :

 1. Du kan nog vänta dig en massa "goda" råd, innan ni hittar vad som fungerar just bäst för er. Vet att det är såååå mycket nytt ibörjan. Det kommer hela tiden nya grejs man funderar sig på- Och ibörjan är man själv så känslig och jag kunde gråta till allt och inget typ. Men de går om, eller hoppas jag att det har gjort. Upplever mig inte mera så "känslig" som i början.
  Vad kollade ni med kättären och rådgivingen?

  VastaaPoista
 2. Oj då! Hoppas ni hittar det som passar just er, och framför allt Kevin bäst. Fast så där är det ju med de riktigt små, inte vet de själv heller vad som passar dem. Alva var missnöjd största delen av sitt liv tills hon började kunna röra på sig lite. Sen när hon lärde sig gå lättade det på riktigt. Det enda som hjälpte de första månaderna var att amma och bära omkring. Det är nog synd om dem (och föräldrarna) när de är så där små, som tur växer de snabbt.

  VastaaPoista
 3. Precis så kände jag mig de första två månaderna. Tyckte vår son var missnöjd alltid då han var vaken. Som tur så sover de ganska mycket i början ;) Det som hjälpte oss var att ge mat tillräckligt ofta. På rådgivningen rådde de oss att hålla 3h mellan amningarna, men det har nog aldrig funkat hos oss. 2h var mera normalt. Dessutom kunde jag amma upp till 1,5h, för då hölls han nöjd. I början orkade han inte heller, som vaken, vara längre än 10-15min nöjd, så skulle han äta eller sova igen. Det kändes tungt innan man började förstå varför han var missnöjd! Nu vid 4 månader kan han vara 1-2h nöjd och ammar ca 20-30min, så det blir nog bättre hela tiden! :) Det kan ju också vara att Kevin helt enkelt är så hungrig på natten?

  VastaaPoista
 4. Ville ännu förtydliga att jag nog hela tiden ammade så mycket som hon krävde dvs ca 1,5 h mellanrum om nätterna till en början och på dagarna oftst oftare. Men som man här får läsa är ju bebisarna så jätte olika, de första månaderna går väl ut på att försöka hitta rätt. Det kan vara svårt att känna sig som en bra förälder under den tiden.

  VastaaPoista
 5. Håller med den anonyma: sådär kommer jag också ihåg de första månaderna. Då var jag nog den mest oerfarna och fattade inte hur det kunde vara så svårt för bebben att somna och inget var liksom bra. Nu fattar jag att det bara hör till :) Kämpa på och den där första tiden går nog förbi i ett huj! Bra att fota mycket, för man kommer int ihåg nåt av nåt sen ;) (Vår dotter är nu snart sju månader och jag minns typ inget av hela vintern! )

  VastaaPoista
 6. Låter bekant dedär!! Vet att de känns tungt och man känner sig hjälplös som mamma när ungen bara skriker. Hos oss hjälpte det när ja satt flickan i kantoliina och gick runt i lägenheten eller stog och gungade lite, hon somnade på någa minuter och kunde sova hur länge som helst. Dessutom behändigt när man hade händerna fria :) Kämpa på, kram

  VastaaPoista
 7. Ja tycker också det låter bekant..har en 3 månaders kille som skrek mycket i början o skulle helst vara i famnen hela tiden. Han hade mycket magknip, sov dåligt o det kändes som om han va nöjd nästan bara när han sov. Provade med cuplaton som verkar fungera för många, men här hjälpte de int alls. Men varje vecka blev de lite bättre o nu e han som en annan kille. Glad o nöjd o Sover gott. Klart han gråter, men inte på samma sätt. Kämpa på, de blir bättre med tiden! :)

  VastaaPoista
 8. Vad skönt att ni tycker det låter bekant! Man får styrka av att andra också gått igenom detta :) Och visst känns det ite bättre hela tiden eftersom vi lär oss nya saker hela tiden. Och tack för alla tips!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!