13.7.2012

Plötsligt blir det kväll

Huuh! Här kämpas det fortfarande med amningen. Mjölken räcker inte åt Kevin så han får fortfarande ersättning vid sidan om. Det positiva är att han gått upp tillbaka till sin födelsevikt, så vi kunde minska på ersättningen. Men då kommer han aldrig att vara nöjd.

För att få mjölken att stiga ordentligt så ska man amma med 3 timmars mellanrum. Varje session kan ta 1-2 timmar (extra kul på natten). Sen borde man hinna vila då babyn vilar. Man ska också hinna läsa alla pamfletter som man fått från rådgivningen. Sen borde man hinna ta hand om sig själv, äta ordentligt och få lite frisk luft. Ibland känns det som timmarna inte räcker till. Man liksom ammar lite och plötsligt är det kväll.

6 kommenttia :

 1. Ooh, nu kommer jag att vara (känna mej) jobbig. Men pröva att inte amma 1-2 timmar i sträck. Amma fast 30 min och ha 15-20 min paus och amma sen igen 30 min och pausa. :) Brösten hinner inte vila om man maratonammar flera timmar utan paus, mjölken stiger bättre om man ammar i snuttar. Och drick massor!

  Att amma var tredje timme och väcka och hålla på brukar inte lyckas. Bebisen är trött och kanske inte hungrig och orkar inte vakna för att äta. Testat med andra som måste flask/slangmatas var tredje timme när han var nyfödd.

  Läs på imetystukilista.net om du inte redan har gjort det. Super bra sida! :)

  VastaaPoista
 2. Det är som en på jobbet mitt sa, vad gjorde man förr på kvällarna innan man fick barn? Hoppas ni hittar nån dygnsrytm snart så du också får vila. Vet hur det känns! Här äter hon bra men ibland på nätterna somnar hon inte igen efter matning utan somnar först när hon är snart hungrig igen så man vet att man själv inte hinner sova.

  VastaaPoista
 3. I början känner man sig som en tissibaari, som min syrra kalla det:) men som Oca skrev, fösök amma i kortare etapper, ifall det lyckas?
  Hu ha mjölken börja stiga? Kämpekramar !

  VastaaPoista
 4. Jag är verkligen ingen expert men har ju ändå lite erfarenhet och skulle också påstå att det lönar sig att amma lite kortare stunder åt gången, alltså att hålla pauser.
  Att amma så länge det verkligen kommer något och sedan hålla paus en stund (då brukade pappan gå omkring med ungen för hon var så sur, så sur) fick vi i alla fall som tips i början. Sen har vi heller aldrig väckt henne för att äta utan litat på att hon vet själv (efter en lite längre paus finns det ju också mera mjölk) men så hade vi ju inte heller problem med vilkten. Kan ni få honom vägt oftare så att ni inte behöver fundera så mycket på om han får tillräkligt i sig?
  Massor kämpekramar!

  VastaaPoista
 5. Men om man ammar korta studer så får man ju lyssna på skrik under den stunden som man inte ammar. Puuh. Nå måste testas! :)

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!