12.7.2012

Tredje person

Är det helt normalt att då en baby flyttar in i hemmet så börjar man tala om sin partner och sig själv i tredje person. Herregud så irriterande men det är svårt att låta bli.

"Kan pappa byta blöjan?"
"Mammas tur att vila!"
"Vill mamma ha lite mer glass?"
"Pappa kommer just tillbaka"

Helt som vi skulle ha blivit andra människor. Visst har vi blivit mamma och pappa, men vi är ju fortfarande samma gamla vi också.

9 kommenttia :

 1. Min syster gör likadant! Ibland t.o.m. så att hon försöker få något igenom utan att fråga om det passar. T.ex. "Nu skall Moster byta blöjan." Istället för att fråga "Vill du byta din systerdotters blöja?" I tell you, it's sneaky. Hur kan man säga nej :D
  //Armi

  VastaaPoista
 2. Haha, så är de också hemma hos oss. Fastän jag inte alls vill att de sku vara så, och försöker ibland att inte prata så, men det är svårt :)

  Och stort grattis förresten :) härligt att han är här nu. Nu är jag klart nyfiken på en förlossningsberättelse o dina åsikter om förlossning, för om jag kommer ihåg rätt var du väl ganska rädd för förlossningen? Men sedan då du har tid och ork :)

  VastaaPoista
 3. Vi talar nog om oss själva som mamma och pappa åt barnen men till varandra eller andra människor är vi nog samma gamla vi :) Jag tror att det är ett sätt att lära barnen så tidigt som möjligt och banka det in i skallen på dem vem mamma och pappa egentligen är :D

  VastaaPoista
 4. ojnej neeej, man blir tokig då kaverina talar om sig sjäv som mamma då de talar med en. Till bejbin kan man säga "ska mamma torka munnen din", men då man talar med en vuxen person skall man nog säga JAG :)

  VastaaPoista
 5. man måst ju få öva lite, känna hur det känns att kalla sig själv för mamma och den andra för pappa! det lugnar nog ner sig sen, är helt säker :)

  VastaaPoista
 6. Åå- detdär gör vi med.. Fösöker att låta bli på stan när man rör sig, men lite svårt nog;) hihi!

  VastaaPoista
 7. Det är sånt som man som icke-förälder kan störa ihjäl sig på när andra gör - men som man säkert kommer att göra själv sen när man är i samma situation... ;)

  VastaaPoista
 8. Heheee jag hoppades att det skulle gå över. Nå vi får jobba på det, men just nu är det ju lite roligt. Vi är ju för det mesta på tremanhand här hemma så man behöver inte skämmas så mycket :P

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!