16.8.2012

Rutiner?

När ska man börja ha rutiner med sitt barn? Jag har läst att rutiner är viktiga och ger trygghet åt barnet. Vi har verkligen inga rutiner nu. Det känns svårt då man bor under någon annans tak och de också har sina egna rutiner. Dessutom är vi ju på semester så vi tar dagen som den kommer. Vi har alltså inga rutiner än.

Men om en vecka flyttar vi till vårt nya hem. Jag antar att det sen skapas rutiner då 3jorn far på jobb och jag ska klara mig ensam. Men vad ska man ens ha för rutiner med en sex veckor gammal bebis?

6 kommenttia :

 1. Stressa inte med rutinerna ännu:) det finns många som inte har rutiner när barnet är 4-6 mån. Sedan finns det barn som redan har det vid 3 mån, och så kan de kasta om i ett huj och så får man nya rutiner.
  Jag tänkte inte destu mer ibörjan på rutiner, Elliot fixade dem ganska långt själv. Och Kevin är ännu pytteliten och sover säkert mycket ännu:) så det är svårt med rutiner ännu i det skede, förståss är det ju skönt om de sover på natten:).

  VastaaPoista
 2. Den första rutinen vi försökt lära båda pojkarna är "nu är det natt". Typ kvällstvätt, mörkare belysning, pyamas, lugn stund, amning, sängen. Och "nu är det dag" genom att ha radion/tv:n på och sovstunderna inte i mörker/tystnad.

  Regelbundna sovtider kommer nog sen av sig själv - och alla babysar är olika. Jag började i nåt skede skriva upp klockslag hur babyn sov och hur jag ammade - och insåg genom det att babyn skaffat sig en dagsrytm :)

  VastaaPoista
 3. Kvällsrutiner har vi. Vi tvättar, lägger pyjamas och så ammar jag i sängen och lägger honom sen i egen säng och då somnar han oftast av sig själv där så det funkar bra. Sen äter han oftast på samma tider och nu har jag försökt ha honom ute i vagnen alltid när han sover ett fyra timmars pass på dagen. Så mycket annat kan man inte, det handlar ju bara om att äta och sova ännu :)

  VastaaPoista
 4. Vi satsade aldrig på rutiner, eller liksom tänkte inte på dem. Men vi gjorde automatiskt det, utan att fundera. Att vi tyckte det var normalt att barnet skall å lägga sig kl 21-22, vaknade då bra tid på morgonen, (då de börja ära fast föda) lunch kl 12 (normalt väl för de flesta människor i fin), mellanmål 15-tiden och middag 17. Det liksom gick naturligt, och det har varit jätteskönt nu senare också. Barnen hinner inte bli gnälliga pga hunger eller trötthet då deras kroppar blivit vana med denna rutin. Sen om det är fester eller vi inte hinner följa dessa rutiner så är det helt ok, det är ju roligt att göra någå annorlunda nångång :)

  VastaaPoista
 5. Okej, kanske det inte är någon panik ännu då :) Tack för era svar.

  VastaaPoista
 6. Vi har en ganska hyfsad rutin på våra dagar men inte medvetet försökt något utan det har mera bara blivit så då man går hemma. Det blir det nog för er också när du är hemma ensam med Kevin och Björn jobbar och ni har ert eget hem. Ingen panik.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!