27.8.2012

Sanningen om den första dagen

Okej, sanningen om min första dag här hemma. Förmiddagen gick ganska bra för Kevin sov två gånger då. Jag hann alltså äta frukost och pyssla med lite annat. Men eftermiddagen var tung och tröttheten slog till ordentligt.

Nu undrar jag hur ni andra som varit mammalediga har gjort med maten? Har ni liksom hunnit kocka någonting eller har ni ätit något färdigt? Det är lite svårt när man aldrig vet hur länge babyn tänker sova.

Och för det andra, jag ser inte alls fram emot vagnpromenaderna just nu. Kevin trivs inte alls i vagnen och börjar skrika nästan genast. Han vill vara i famnen och så får man skuffa vagnen med ena armen. Vi promenerade just till butiken med 3jorn och han var i famnen hela vägen. Vi försökte nog lägga honom i vagnen några gånger men det blev bara skrik. Har ni några tips?

Suck.

14 kommenttia :

 1. kan han sitta i en babysitter medan du kockar / värmer mat? så gör jag med vår milton 3 månader.
  då när jag var hemma med första barnet lagade jag mat färdigt kvällen innan när ellen redan hade somnat.

  VastaaPoista
 2. har ni napp åt honom? hjälper det inte att truga in nappen om han är missnöjd när ni lägger ner honom?

  VastaaPoista
 3. Ägg (om man gillar det) och rågbröd är bra att ha hemma. Då kan man rätt snabbt få ihop tex en äggsmörgås eller omelett. Sen kan man ju frysa in lite mat nu o då i "portionsaskar" som man enkelt kan värma åt sig.

  VastaaPoista
 4. Jag lagade alltid mat kvällen före så att det räckte till nästa dag åt mig. Då var ju mannen hemma och jag fick koka mat i lugn och ro. Har ni ngn leksak som pinglar i vagnen? Det hjälpte för oss..

  VastaaPoista
 5. Förberett kvällen före eller så lagar jag maten när barnen ännu är vakna och äter när dom sover! Sallad är ju bra! Det kallnar ju inte eller blå band soppor!
  Tina

  VastaaPoista
 6. Jag brukade fixa ihop sånt som gick lätt.. koka potatis, värmde färdiga köttbullar i ugnen osv. Sådant som gick lätt. Då jag var ensam hemma, sen då sambon var hemma var det ju inget problem. Nog för att jag bakade o lagade mat fast liten var vaken också! Han satt så nöjd i sittern.. Dagen efter att jag kommit hem från BB märkte jag att jästen i kylen sku bli gammal följande dag, så jag ställde igång med morotssemle-bak. Ammade lite emellan och så fortsatte jag.. Folk sade nog att jag inte var klok i huvudet och funderade hur jag orkade, men men..

  VastaaPoista
 7. Jag använde mycket baby-sitter, mitt på bordet fick hon sitta medans jag kockade. Det blev dock ganska snabba och enkla rätter, som kyckling-pasta eller soppa. Men i stora lass så det räckte i flera dagar. Och en hel del smörgåsar blev det ju också..

  VastaaPoista
 8. Mysli. Tror jag överlevt många dagar med mysli. ;) Nä men, nu de två senare barnen har man ju endå hamnat göra mat åt dem, babyn har snällt fått vänta. Sen har den fått mat (de blir ju oftast hungriga just då man ska äta) och så har jag ätit själv.
  Vagnen. Ha manducan med. Så slipper ni bära bara med armarna. Vissa små tycker det helt enkelt är bättre att åka omring i famnen. Vår minstings vagn agerade mest som butikspåskärra (samt gratisbiljett i bussen) då han var liten, själv åkte han innanför rocken, nöjd.

  VastaaPoista
 9. Hos oss var det mat som gick att fixa snabbt och manducan/sjalen som gällde. Alva måste ha varot typ fem månader gammal före det gick att gå med vagnen. Ingen ide det där med bebis på axeln med en hand konstaterade jag ganska snabbt.

  VastaaPoista
 10. Lika som de andra, så lagar jag mat kvällen före och maten får gärna räcka flera dagar. Under den första tiden hävde jag i mig maten när sonen sov, för i sittern var han endast korta stunder nöjd. Åtminstine har min son blivit nöjdare ju äldre han blivit och orkar numera, som 5mån, för det mesta sitta nöjd i sittern medan jag äter. Tycker det lättade efter 2mån. Vad det kommer till vagnpromenader så gör jag sådana endast då sonen är trött och jag vet att han somnar i vagnen. Är han inte trött så gallskriker han i vagnen, då han inte kan se sig omkring.

  VastaaPoista
 11. Vår kille sover oftast ett längre pass på dagen och då brukar jag försöka hinna laga mat. Men annars har jag honom i sittern. Så länge är han oftast inte nöjd där men bara man lite pratar med honom och sen såklart nappen i
  munnen så går det ganska bra. Men lika ofta blir det bara smörgås eller liknande att äta på dagen, jag hinner helt enkelt inte laga nåt och så plötsligt har dagen gått. Jag hoppas det blir lättare efter ett par månader, att han hålls nöjdare när han är vaken.

  VastaaPoista
 12. Det som harmade mig med båda barnen var att jag aldrig skaffade mig en manduca (eller ergo) tidigt, och sedan när dom redan var ett och jag verkligen velat ha en tyckte jag att det inte var värt det då dom snart ändå skulle börja gå. Med facit i hand skulle jag definitivt ha gjort det! Då kan du bära babyn när du lagar mat eller promenerar och ingendera av er måste kompromissa! En babybjörn är 1000ggr tyngre att bära och funkar inte på långa promenader.
  Jag har alltid levt på smörgåsar, så minns inte att det skulle ha varit ett problem då. Och så blir man väldigt bra på att göra saker med en hand efter ett tag :)

  VastaaPoista
 13. Tack för alla mattips. Det är väl bara att inse att jag inte hinner göra några gourmetluncher. Inte för att jag har den kunskapen heller :D

  Kevin vill oftast inte ha nappen. Vi gav napp direkt då vi kom hem från BB och då dög den bra, men den senaste månaden har han inte velat ha den.

  I Paradiset gick vi och bar på honom tills han somnade och lade honom sedan i vagnen. Men det funkar inte alltid. Det är väl bara att använda manducan, men då är det så svårt att flytta honom i vagnen sedan.

  VastaaPoista
 14. Jag har varit så pro-tutt att jag inte gav upp med den. Vår yngre började ta den först vid 3-4mån, men det var sååå värt allt trugande...

  Jaa, man vill ju kanske inte ha en baby på magen då man står vid spisen. För mig blev det alltså mycket micromat och gårdagsrester om jag ville äta varmt. Annors smörgås. Ok micromat är tex. Via-portionerna (höns-getostpasta duger) och Asiatiska grejor från frysdisken. Annors om jag lagade mat försökte jag alltid laga super stora satser så det räckte för flera dagar / frysen.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!