21.8.2012

Tips inför min nästa vecka

På måndag är det den dag som jag inte alls har sett fram emot. 3jorn ska tillbaka på jobb efter att ha varit ledig i två månader. Och jag undrar hur jag ska klara mig, i synnerhet nu då vi bott hos svärföräldrarna och fått massor hjälp. Jag planerar att låsa in 3jorn i vår lägenhet på måndag morgon. Kanske fästa honom på något passligt ställe med "nippare".

Nå nej. Jag ser nog lite fram emot det också. För det är ju det riktiga livet. Vi har haft det väldigt lyx den senaste månaden. Jag ser också fram emot det att vi lyckas skapa rutiner i vår vardag, för nu vet man inte riktigt hur dagen kommer att se ut. Förutom att jag blir ensam hemma med Kevin så kommer vi ju att leva i ett flyttkaos. Så livet kommer att vara lite stökigt en tid framöver, tills man hittat alla grejer.

Men nu undrar jag om ni som har varit hemma med era bebisar har några tips att ge mig inför mitt nya liv? Vi äger en Manduca och en gunga som jag hoppas att ska hjälpa mig i min vardag. Men liksom alla praktiska tips är mycket välkomna. Puss på er!

5 kommenttia :

 1. Första dagen stod jag typ ensam och stirrade på barnet, men redan dagen därpå gick det hur bra som helst! Kommer ihåg att jag kände en stor klump av ångest åt att barnets överlevnad hängde enbart på mina axlar, men den känslan passerade ganska fort. rutiner, rutiner, rutiner har varit a och o för oss. När både jag och barnen vet vad som händer näst är det lättare att planera dagen. Lycka till!

  VastaaPoista
 2. Rutiner kan vara lite svårt med en så liten en. Men njut av fiden, jag vet, alla säger det. Men njut på riktigt. Det går så himla snabbt. Kläm inte in alltför mycket program i vardagen, det blir bara hektiskt och stressigt. Här i Sthlm finns en drös grejer man kan göra o ha sin bebis med; gym, baby salsa, språkkurser, öppna förskolan, så Gary det etc etc. HUR mycket som helst. Men oftast vill man bara ändå vara hemm o mysa.

  VastaaPoista
 3. För oss var det också rutiner som gjorde vardagen vettig. Vi brukade ha en sak (typ en mammaträff eller ett besök) inplanerat per dag. Inte mindre och inte mer, på det sättet orkade jag bäst. Lycka till! Snart skall jag boka in mig på besök hos er :)

  VastaaPoista
 4. Tack för era tips! Låter vettigt!

  Neppe - Jag funderade på samma sak igår. Att du definitivt ska komma på besök :)

  VastaaPoista
 5. Lite ovant var det ju i början såklart.. Min sambo kör recka och var borta söndag/måndag - fredag/lördag. Så jag var alla veckor ensam med sonen. Men otroligt bra gick det. Lite rädd och nervös var jag naturligtvis, eftersom jag inte hade honom nära och kunde ringa och be honom komma hem om det var något. Man visste aldrig var han sku befinna sig..

  Mina tips är bara att ta det lugnt, njuta av dagen. Allt brukar ju nog ordna sej och ju äldre er beebis blir destu mer hjälper ju rutinerna till att hålla "ordning och reda". Men också att komma ihåg att umgås med vänner och bekanta.. Annars kan det nog vara att det blir tungt för psyket. JAg behövde iaf en hel del vuxensällskap för att också kunna koppla av (:
  Lycka till! (:

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!