13.8.2012

Tomas Ledin på Finlandiahuset

Ja alltså konserten igår! Det var fantastiskt bra. Stämningen var på topp och Tomppi verkade vara i gott skick fast han hade spelat i Jakobstad kvällen före.

På Finlandia-huset finns det ju stolar och det känns alltid lite stelt tycker jag. Men då Vi är på gång brakade loss så började folk ställa sig upp och dansa och mot slutet av konserten vid Sensuella Isabella stod redan en stor del av publiken upp.

Tomas hade tagit med material från 70-, 80-, 90- och 00-talen. Vi fick också höra en låt från den första LPn från 70-talet som var helt ny för mig. Dessutom spelade han låtar från Så mycket bättre. Jag blev förälskad i Ledins version av Mikael Wiehes Du är med mig vart jag går.

Jag har sett Tomas Ledin varenda gång han varit i Helsingfors (och i Ekenäs och i Karis) de senaste tio åren och jag har aldrig gått hem missnöjd från en konsert. Inte ens hans unplugged-spelning på Savoy förra året var en besvikelse fast det var en annorlunda konsert. Den senaste utomhuskonserten som jag har varit på var i Linköping för några somrar sedan. Utomhuskonserten är nog de bästa tycker jag!

Jag skulle när som helst ha valt Ledins konsert fram om Madonna och Björk som också spelade i Helsingfors igår. Jag var hes av allt sjungande och hade ont i händerna efter allt klappande då jag kom hem. Det betyder minsann att det var en bra konsert!

Tack Tomas! Hoppas du kommer till Finland snart igen!


5 kommenttia :

 1. Bloggläsare13.8.2012 18.33

  Låter härligt! Men: hur gjorde du med matförsörjningen av det lilla lifvet? Och hur gick det? Hoppingivande för en lika nybliven mamma!

  VastaaPoista
 2. Bloggläsare - Nå jag var ju borta bara i ca 4,5 timme så jag ammade före jag for, sen fick han en sats ersättning då jag var borta (sov som en stock då jag kom hem) och sedan ammade jag en stund efter att jag kom hem. Funkade fint.

  VastaaPoista
 3. Härligt att han var lika bra i Helsingfors som i Jakobstad! :D Men jag kan tänka mig att stolarna drog ner på själva upplevelsen litegrann. Det bästa är ju när hela publiken kan hoppa och dansa med till låtarna.

  VastaaPoista
 4. Det var min första konsert av Tomas Ledin. Han var verkligen bra, tog kontakt med publiken, liksom en granne, liksom en gammal vän. Alla sångarna var härliga och välspelad, tack vare också bandet. Hoppas att Tomas orkar göra musik nästa 40 år också dvs. som 100 åring ska han bli också i god form!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!